Brak je kruna VEZE, a pre nego se odlučite na njega važno je da naučite tri STVARI

U svaki odnos morate nešto da uložite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/prostooleh

Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu svake osobe.

Odnosno, onih osoba koje maštaju o njemu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I zato, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da naučite pre nego se odlučite na ovako važan korak.

Naučite da upravljate finansijama

Finansije su, prema istraživanjima, jedan od glavnih razloga svađa i nesuglasica u vezama i brakovima. Upravo zato je važno da partneri imaju isti pogled na novac i finansije. Ključno je da pre braka dogovorite određene smernice o finansijama: Ko će plaćati račune, koliko novca ćete potrošiti i na šta, ko će nositi odluke o velikim ulaganjima…

Važno je usaglasiti želje i mogućnosti, jer preterane razlike u načinu trošenja mogu da prouzrokuju napetost i razmirice. Ukoliko ste u mogućnosti, korisno je otići i na finansijski tečaj koji će vas naučiti kako da mudro raspolažete sa novcem, bilo da ste u vezi, ili u braku.

Foto: Freepik/standret

Naučite da ispravno komunicirate

Komunikacija u vezi je jako bitna. Zapravo, ona je ključ uspeha svake veze. Svaki odnos u našem životu zahteva trud, a deo tog truda je kvalitetna komunikacija. Ona je nešto na čemu zaista moramo stalno da radimo, ona ne dolazi prirodno. Izuzetno je važno naučiti kako da komunicirate sa supružnikom.

Mnogo parova ne shvata vrednost komunikacije i ne zna kako uspešno da komunicira. Ukoliko savladate ovu veštinu pre braka, ona će sigurno doprineti obostranoj sreći i razumevanju.

Foto: Freepik/freepik

Izgradite odnos zasnovan na poverenju

Svaki međuljudski odnos je zasnovan na uzajamnom poverenju. Kada je reč o emotivnim odnosima, postoji faktor koji garantuje dugu i stabilnu vezu, a često je važniji i od same ljubavi. Radi se o poverenju. Ono je ključ za dugoročnu ljubav. Odnos koji se temelji na poverenju pruža partnerima sigurnost i snagu i zato je neopisivo važno graditi odnos koji se temelji na uzajamnom poverenju.



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar