Pojavila se i zapalila TikTok: Savršeno objasnila kako da se najbolje OBRIJE INTIMNO područje (VIDEO)

Video je pogledan više od 7 miliona puta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TikTok/AModernMidWife

Na društvenim mrežama se na milion načina dosad mudrovalo o svemu živom, ali premalo puta su ljudi ulazili u srž oko brijanja intimnih delova tela.

S tim se na TikToku pozabavila ginekolog i povremena medicinska sestra Heder Helton, koja je već 19 godina u poslu.

Heder je objasnila kako najbolje i na najsigurniji način obrijati regiju oko vagine sa žiletom a da se pritom ne povredite. Otkrila je da joj je to palo na pamet nakon čestih susreta sa pacijentkinjama koje na ginekološki pregled dolaze s upalama nastalim od posledica brijanja.

“Ako se nikada niste obrijale, skratite prvo makazicama područje pre brijanja. To se može učiniti običnim makazicama kod kuće. Zatim uđite pod topao tuš – to pomaže da se omekšaju stidne dlake jer imaju tendenciju da budu tvrđe od ostalih dlačica na telu. Zatim operite područje običnim sapunom koji nema dodatnih parfema ili boja u sebi. To pomaže u uklanjanju nečistoće ili bakterija na koži”, objasnila je Heder.

@amodernmidwifeAnd finally, your healthcare provider doesn’t care if you shave or or not. ##shave ##shaveitoff ##cooch ##fyp♬ original sound – Jasmine Carter

Sledeći korak je piling.

“To će vam pomoći da se uklone mrtve stanice kože i pomoći će se da se bolje obrijete. Najbolje je jednostavno, osnovno sredstvo za piling, ali to zavisi samo od toga šta najbolje odgovara svakoj osobi”, dodala je.

Potom dolazi i pena za brijanje.

“Počnite da se brijete kratkim potezima u smeru rasta dlake, čisteći žilet između svakog poteza jer oštrica začepljena dlakom neće skinuti toliko dlake. Muški brijači su najbolji i pobrinite se da žilet bude oštar. Pokušajte što manje puta da prelazite isto područje jer to može izazvati iritaciju”, objasnila je Heder.

Dodala je da se područje nakon brijanja može tretirati nekim protivupalnim sredstvom kao što je hidrolat hamamelisa, ali naglasila je da je važno da sredstvo ima što manje ili nimalo alkohola u sebi.

“Ne postoji medicinski razlog zbog kojeg bi trebalo da se brije to vaginalno područje, ali svesna sam da mnoge žene to rade iz kulturoloških i drugih razloga.

Muškarci otkrili kakvu INTIMNU frizuru vole kod žena: Nećete verovati, “ŽBUN” je i dalje aktuelan izbor!

“Mnoge žene uklanjaju stidne dlake jer ih smatraju nehigijenskim. Stvarnost je da stidne dlake deluju kao prepreka za matericu – u osnovi drže bakterije dalje od nje“, objasnila je.

Video je postao viralan i ima već sada više od 7 miliona pregleda. Važnije od toga, mnoge žene su u komentarima naglasile da su do sada pogrešno brijale intimno područje.

Majka uhvatila sina kako se BRIJE “dole”, šokirala ga ovom rečenicom (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar