Istanbul OSVOJEN: Miler Mekintajer i Mika vodili Partizan do druge pobede u Evrokupu

Drugi trijumf beogradskog tima u Evrokupu nakon neizvesne završnice u Turskoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: eurocupbasketball.com

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Bahčešehir 82:76 u četvrtom kolu grupe A Evrokupa u Istanbulu

Crno-beli sada imaju skor od dve pobede i dva poraza, dok je turski predstavnik zabeležio četvrti neuspeh.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kodi Miler Mekintajer sa 22 poena i sedam asistencija, dok je Erik Mika dodao 19 koševa uz šest skokova.

U ekipi Bahčešehira najbolju rolu imao je Erik Grin sa 23 poena i šest uhvaćenih lopti

Izabranici Vlada Šćepanovića tokom druge četvrtine imali su dvocifrenu prednost, a višak od 12 poena lako su ispustili, dozvolivši rivalu seriju od 13:1, pa su na poluvreme otišli sa pola koša zaostatka.

Nastavak meča doneo je izjednačenu igru obe ekipe, turski tim je konstantno pretio crno-belima, koji su u finišu susreta uspeli da prelome meč u svoju korist.

Partizan naredni meč u Evrokupu igra protiv Burža 28. oktobra.

KRAJ UTAKMICE – BAHČEŠEHIR – PARTIZAN 76:82

10′ Smanjen je rezultat na 74:78, a Veličković je nakon toga napravio faul u napadu. Ista situacija i na suprotnom delu terena, Partizan čuva vođstvo. Grin ipak pogađa za 76:78, očekuje nas dramatičan finiš u Istanbulu… Dug napad beogradske ekipe završio je Mekintajer dobrim prodorom, 76:80, osam sekundi do kraja. Još jedna koš na kraju, za konačnih – 76:82!

9′ Grin je ponovo imao dva penala: oba je pogodio. Još jedna izgubljena lopta Partizana kažnjena je vrlo brzo primljenim košem posle čega je Šćepanović tražio tajm-aut… 72:75. Mekintajer pogađa veoma težak šut, 18 poena ima Amerikanac koji je glavni “razlog” zbog čega beogradski klub i dalje vodi. 72:78, tajm-aut sada domaćih.

8′ Koš na jednoj, a trojka Veličkovića na drugoj strani. Partizan nekako i dalje održava prednost, a Mika je dodatno uvećava poenima nakon ofanzivnog skoka. 68:75.

7′ Zagorac je jedva dobacio do obruča šut za tri poena… Pejdž čini faul za dva slobodna bacanja koja je Grin polovično realizovao. 66:70.

6′ Trojka Mekintajera u važnom momentu za tim Vlada Šćepanovića. Ponovo je Amerikanac doprineo da crno-beli imaju malo veću razliku posle još jednog prodora, tajm-aut klupe domaćeg sastava, 65:70.

5′ Zakucava Jilmaz nakon ofanzivnog skoka, a pre toga nova izgubljena lopta srpske ekipe… 65:65.

4′ Dangubić pogađa trojku, a Grin daje koš za 63:65, posle kog je Trifunović promašio šut iza linije 6,75 metara.

3′ Neverovatno šta je sada uradio Nikola Janković… Napravio je faul prilikom šuta Oldriža za tri poena na 0,6 sekundi do kraja napada Bahčešehira… Sva tri slobodna bacanja je igrač domaćeg tima pogodio – 59:62.

2′ Ozdemir je promašio trojku, posle čega Trifunović vrlo loše rešava napad crno-belih. 56:62.

1′ Konfuzna igra u prvom minutu poslednje četvrtine, Trifunović daje svoj prvi koš za plus pet za Partizan. 56:61.

ČETVRTA ČETVRTINA


10′ Uvećano vođstvo Partizana, nekako su izabranici Vlada Šćepanovića ipak uspeli ponovo da imaju rezultatsku prednost. 56:59.

9′ Uspeo je Erik Mika sada u toj nameri, crno-beli ponovo vode. 56:57.

8′ Gordić je iskoristio slabu komunikaciju u odbrani Bahčešehira, ali je Dangubić dodao istom igraču vrlo loše pa je Partizan propustio priliku da vrati vođstvo na svoj konto. 56:55.

7′ Grin na jednoj, a Pejdž na drugoj strani daju koševe za svoje timove. Deseta izgubljena lopta crno-belih kažnjena je vrlo brzo poenima turske ekipe – 56:53.

6′ Veličković smanjuje na 50:48, a Jildizli opet ide na prodor i dobija dva slobodna bacanja koja je realizovao. 52:48. Partizan je već ispunio bonus, dok domaći tim ima samo jedan faul. Pejdž postiže trojku i sada je samo poen prednosti za Bahčešehir.

5′ Jildizli daje svoj 12. poen, a onda Janković pravi faul u napadu posle čega ga je crnogorski trener zamenio.

Stefan Janković i Brajan Angola su jedini košarkaši koji do sada nisu igrali u sastavu Partizana.

4′ Dangubić pogađa iz kornera trojku posle dobro izgrađenog napada crno-belih. 48:46.

3′ Grin opet daje poene i pravi najveću razliku u korist domaćeg tima posle čega Šćepanović traži tajm-aut. 46:41. Mekintajer smanjuje na 46:43, a Jildizli ide na prodor nakon čega pogađa oba slobodna bacanja. 48:43.

2′ Odžel donosi novo vođstvo Bahčešehiru, a onda Tomas pravi jak faul posle čega Grin promašuje trojku. 43:41.

1′ Jildizli lako prolazi pored Tomasa i svojim poenima otvara drugo poluvreme. Mekintajer je uzvratio na drugoj strani trojkom, rezultat izjednačen – 41:41.

TREĆA ČETVRTINA

Nastavljen je susret nakon pauze, nekako neverovatno deluje da istanbulska ekipa vodi, jer je beogradski tim imao i dvocifrenu razliku u nekim trenucima…

POLUVREME

10′ Veličković je dobro dodao Dangubiću, koji je zakomplikovao i promašio šut iz blizine. Grin je preokrenuo rezultat, Mika pogodio za Partizan, ali ipak je turski tim taj koji će imati prednost na poluvremenu posle novih poena Grina – 39:38.

9′ Džons pogađa trojku, za još jedan tajm-aut Vlada Šćepanovića… Vratio se u potpunosti domaći sastav u rezultatsku neizvesnost, pa je sada 35:36. 

8′ Jilmaz je izgubio loptu u napadu, nakon čega je Mika promašio šut iz ne baš dobro izgrađenog napada.

7′ Novi tajm-aut zatražio je Vlado Šćepanović. Mekintajer i Gordić su zajedno na parketu što nije čest slučaj u Partizanu. Prvo je Džons upisao poene, a onda Jilmaz krade loptu nakon čega je fauliran. Pogodio je oba slobodna bacanja za 32:36.

6′ 4:0 serija za domaće, posle koje je tehničku grešku dobila klupa Bahčešehira zbog protesta kod sudija. Pejdž pogađa slobodno bacanje, a onda Gordić pravi korake. 28:36.


5′ Kakvo dodavanje Radeta Zagorca, nakon čega Erik Mika još lepše zakucava uz faul! Ipak, nije pogodio dodatno slobodno bacanje. Turci promašuju dosta otvorenih šuteva, 24:35.

4′ Rašon Tomas pogađa vrlo lepo levom rukom i odbija nalet turskog tima. Oldridž je promašio zicer, tako da je rezultat 24:33.

3′ Trifunović je promašio trojku, a Jilmaz zakucao na drugoj strani vrlo efektno, posle čega je Vlado Šćepanović tražio tajm-aut. 24:31.

2′ Mika je napravio lep prodor i zabeležio osmi poen. Težak je za čuvanje Grin, što je potvrdio solo akcijom nakon koje je pogodio uz faul. 22:31.

1′ Prva dvocifrena razlika za Partizan na ovom meču. 19:29.

DRUGA ČETVRTINA


10′ Iskupio se Zagorac u ovim trenucima, pošto je pogodio trojku. Džons nakon ofanzivnog skoka postiže svoj deveti poen, a onda i Gordić sa zvukom sirene pogađa za konačan rezultat prve četvrtine – 24:17 za Partizan.

9′ Nije prošla ideja Zagorca, nakon čega je Bahčešehir kaznio tu izgubljenu loptu.

8′ Nikola Janković se najbolje snašao u reketu domaćeg tima i doneo Partizanu vođstvo od 19:13.

7′ Agresivnija odbrana Bahčešehira nije ništa doprinela u ovom minutu, pošto je Novica Veličković prelepo prevario dva protivnika i ostvario prve poene.

6′ Grin je promašio trojku, posle koje je Dangubić trčao kontru i iznudio dva slobodna bacanja koja je pogodio. Dizli se lepo snašao i smanjio rezultat na 11:15.

5′ Lepa asistencija Radeta Zagorca za Erika Miku, koja je naterala trenera domaćina da zatraži prvi tajm-aut. Bahčešehir – Partizan 9:13.

4′ Džamal Džons na jednoj, a Erik Mika na drugoj strani, postižu poene sa svoje ekipe. Odličan potez Kodija Mier-Mekintajera i crno-beli vode u Istanbulu. Rezultat na kraju četvrtog minuta je 9:11.

3′ I jedan i drugi tim su sada precizniji nego na početku meča.

2′ Rezultat je sada 3:2 za domaći tim.

1′ U prvom minutu nije bilo poena.

PRVA ČETVRTINA


Meč je počeo.

Dobar dan i dobro došli na Objektiv.rs gde ćete moći da pratite uživo tekstualni prenos između Bahčešehira i Partizana.

Beogradski klub je u Istanbul otišao nakon prvog trijumfa u tek trećoj utakmici u ABA ligi, koju je ostvario protiv FMP-a.

U uvodne tri runde, crno-beli su ostvarili jednu pobedu i dva poraza, dok sa druge strane, domaćin je izgubio svaki meč dosad.

Košarkaši Partizana igraju protiv Bahčešehira u četvrtom kolu Evrokupa u okviru grupe A.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar