EVROPA U PROBLEMU

Evropa pred katastrofom! Ovaj TALAS problema nećemo izdržati, SZO iznela STRAVIČNO upozorenje

Povratak koronavirusa, Evropa na prekretnici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Pixabay/TheAndrasBarta

Lekari upozoravaju da je Evropa na prekretnici dok se koronavirus vraća na čitav kontinent, kao i među ranjivom populacijom, a vlade pokušavaju da nametnu ograničenja bez zaključavanja čitavih ekonomija, piše AP.

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je danas da bi kapacitet jedinica intenzivne nege u velikom broju evropskih gradova mogao biti popunjen u narednim nedeljama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog rekordnih brojeva novootkrivenih slučajeva, Češka je zatvorila škole i gradi poljsku bolnicu, Poljska je ograničila radno vreme restorana i zatvorila teretane i škole, a Francuska uvodi policijski čas u Parizu i drugim velikim gradovima.

Naučnici su bili u pravu? Evropi preti KATASTROFA svake sekunde! (FOTO)

U Britaniji vlasti zatvaraju pabove i barove u oblastima na severu zemlje, dok istovremeno ograničavaju okupljanja u Londonu i drugim delovima zemlje.

“Ovo je ozbiljna situacija koju ne treba potcenjivati. To je ozbiljno na evropskom nivou””, rekao je u petak italijanski ministar zdravlja Roberto Speranza.

Bertran Levra, direktor najvećeg švajcarskog bolničkog kompleksa kaže da ako se “ne snađemo u ovome, rizikujemo da dođemo u situaciju koju je teže kontrolisati”.

“Zaista smo na prekretnici – stvari mogu ići u oba smera”, dodaje Levra.

Ali dok zvaničnici podižu stepen uzbune zbog sve većeg broja slučajeva, u isto vreme su oprezni sa uvođenjem strožih mera u mnogim zemljama, a kakve su ovog proleća devastirale njihove ekonomije. Umesto toga, sada pokušavaju sa ciljanim ograničenjima, navodi AP.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar