IGRA BEZ GRANICE

Povezuju je sa njegovim životom: ISPLIVALA TAJNA o pesmi koju je Toše otpevao nekoliko meseci pre smrti

Kažu da je ovo jedna od najtužnijih njegovih pesama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Danas se navršava tačno 13 godina otkako nas je napustio Toše Proeski, makedonski pevač anđeoskog glasa.

Toše Proeski izgubio je život 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Nove Gradiške, a tada je imao 26 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Samo nekoliko meseci pre smrti snimio je jednu od najtužnijih pesama u njegovoj karijeri “Igra bez granica”. Mnogi su ovu pesmu tumačili tako da ona opisuje njegov život, međutim ova pesma nije ni bila namenjena njemu.

Njihove SMRTI ŠOKIRALE su sve: Neki su već bili legende, a nečije karijere prekinute su u samom usponu!

“To je pesma koju sam napisao pre nego što sam uopšte upoznao Proeskog. Godinu ili dve pre nego što ju je Toše otpevao, sreo sam producenta Nikšu Bratoša, koji je sarađivao i Tošetom i rekao mu kako imam pesmu koju ne želim da dam nikome, već želim da je otpevam sam, makar je upropastio”, ispričao je autor ovog hita Miroslav Drljača Rus, pisao je “Kurir” 2018. godine.

Sutra je 13 godina od Tošetove smrti, Toni mu uputio dirljive reči: Brate moj, PLAČEM, život nije fer…

”Nakon nekog vremena, dok smo se zajedno vozili, Toše je počeo da kopa po mojim CD-ovima tražeći pesme za koje je čuo da ne želim da dajem drugima i prva koju je našao bila je “Igra bez granica”. To je bio kraj. Rekao je kako je to pesma za njega i da ni ne sanjam o tome da je peva neko drugi”, dodao je Rus.

Mnogi su mislili da je Toše mlad za tu pesmu i da je teška za njega, ali Toše ih je razuverio.

“Nisu razmišljali da se radi o jednom vanserijskom pevaču. Kada je otpevao pesmu svi su bili oduševljeni. Ima pevača kome vokale snimamo po više dana. Toše je pesmu otpevao iz prve. I kada ju je otpevao on me je povukao na stranu i tiho pitao: ‘Rus, jesam li je dobro otpevao?’. Rekao sam mu: ‘Bože dragi, otpevao si je bolje nego što sam je ja napisao'”.



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar