KOVID ZATVARA GRANICE

Evropa objavila korona kartu: 17 od 27 zemalja u CRVENOJ ZONI, evo gde su države regiona

Prema preporukama, suprotno od onih koji dolaze iz zelene zone, putnicima iz narandžaste i crvene (ili sive) zone mogu biti određena ograničenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ Martin Sanchez

Sedamnaest od 27 zemalja Evropske unije, kao i Velika Britanija, u crvenoj su zoni na novoj evropskoj karti ograničenja kretanja koju je objavio Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

Na toj karti samo su tri zemlje Unije (Norveška, Finska i Grčka) većim delom zelene, dok je pet zemalja (Italija, Kipar, Estonija, Litvanija i Letonija) većinom obeleženo narandžastom bojom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pet zemalja (Nemačka, Austrija, Švedska, Danska i Island) nisu obeležene bojom zbog nedovoljno podataka o testiranjima.

Prema preporukama, suprotno od onih koji dolaze iz zelene zone, putnicima iz narandžaste i crvene (ili sive) zone mogu biti određena ograničenja.

Ukupno 17 zemalja Evropske unije, među kojima su Francuska, Španija, Poljska ili Velika Britanija, obeleženo je crvenom bojom.

Da bi regija bila klasifikovana u zeleno, ona mora imati manje od 25 novih slučajeva na 100.000 stanovnika tokom poslednje dve sedmice i manje od 4 odsto pozitivnih testiranih. Regija je u crvenom kada je broj novih slučajeva u poslednje dve nedelje viši od 50 i kada je procenat pozitivnih viši od 4 odsto, ili kada kriterijum novih slučajeva prelazi 150.

U narandžastoj kategoriji su dva slučaja, regije s manje od 50 slučajeva na 100.000 stanovnika, ali procenat pozitivnih viši od četiri odsto, ili ima između 25 i 150 slučajeva na 100.000 stanovnika, ali je procenat pozitivnih testiranih niži od četiri odsto.

Širi se CRVENA ZONA u Evropi! Objavljena alarmantna statistika, 10 zemalja u opasnosti

Napravljena pandemijska MAPA! Nova pravila za putovanje u EU, uvode se ČETIRI kategorije, a evo šta je to

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar