ŠTA NAS ČEKA

Čuveni meteorolog Nedeljko uključio se u jutarnji program i rekao sve! Njegova prognoza je ZABRINJAVAJUĆA

Padavine će trajati samo danas, a sutra će biti topao dan sa temperaturom do 20 stepeni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: printscren / TV Prva

Srbija se danas našla na udaru nevremena – obilne padavine zabeležene su širom zemlje i pao je prvi sneg. Govoreći o aktuelnim vremenskim prilikama, meteorolog Nedeljko Todorović naveo je da će padavine trajati samo danas i da će sutra biti topao dan sa temperaturom do 20 stepeni.

– Već danas tokom prepodneva očekuje se delimični prestanak, a do popodne, prestaće da pada u celoj Srbiji. Prema podacima koje imamo, noćas od dva sata palo je između 20 i 35 litara po metru. Ovi podaci nam govore da će se ispuniti predviđena količina padavina, a to je do 50 litara, i to jeste mesečna količina padavina – rekao je Todorović i naglasio da postoji razlika između letnjih i jesenjih padavina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ovo su jesenje padavine, i ovde je ova količina padavina razvučena na ceo dan, nekada i dan i po, a leti tu količinu padavina imamo za pola sata ili sat, kao što je bilo letos u Beogradu.

RHMZ objavio najnovije saopštenje i MAPU oblaka koji stižu u Srbiju! Evo gde će kiša LITI kao luda

Govoreći o prognozi za jesen, meteorolog je naveo da će sada potrajati ova kišna faza, i da ćemo je opet videti u četvrtak i petak.

– Ipak, biće daleko manje padavina i biće malo toplije. Krajem oktobra počinju jutarnji mrazevi i u nižim predelima, a krajem novembra ili početkom decembra sneg i u nižim predelima. Zima će biti hladnija nego prošla i sa više snega – rekao je Todorović.



Izvor: Informer

Komentari (3)

  1. Znaci ovako....najbolje zanimanje na svetu...solidno placeno.....mozes da gresis koliko te volja....odgovornost ravna nuli ili manje od toga. Pa gde to ima osim kod meteorologa? Pitajte inzinjera...lekara....zidara....bilo koga....svi odgovaraju za greske samo ne i meteorolozi. Toliko o tome.

    Odgovori
  2. Nije mi namera , da ovim komentarom degradiram nijednog meteorologa, ali je ocigledino poznato da nikada niste mogli da date tacnu dugorocnu prognozu, vrlo cesto gresite na nedeljnoj prognozi.....Tako narode opustite se i uzivajte u dolazecoj zimi!!!

    Odgovori

Ostavite komentar