KRUNSKI DOKAZ

Pavelić SPASIO život Dražinom popu, koji je odlikovao Šešelja! Ovo je dokaz saradnje USTAŠA i ČETNIKA

Evo dokaza o saradnji ustaša i etnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Mnogi ratovi istoričari i danas vode oko dokazivanja saradnje ustaša Ante Pavelića i četnika Dragoljuba Draže Mihailovića, a na Internetu je osvanuo zvanični dokument Vlade NDH koji dokazuje upravo ovakvu saradnju.

Da stvar po pristalice četnika bude još goda u saradnju sa ustašama direktno je umešan i jedan od omiljenih četničkih vojvoda pop Momčilo Đujić, koji je  pored svojih vatrenih govora poznat i po tome da je titulu četničkoga vojvode “podario” lideru radikala Vojislavu Šešelju!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Upravo dokument koji je osvanuo na društvenim mrežama govori o tome kako su 1944. godine ustaše, a uz direktnu naredbu njihovog poglavnika Ante Pavelića pomogli Momčilu Đujiću da se probije kroz partizanski obruč i pobegne ka Nemačkoj granici i dalje ka Americi. Čime su mu ustaše i Pavelić lično “spasili život”.

OTKRIVAMO! Komšićev deda bio je Dražin vojvoda i pobratim Momčila Đujića, a Željko danas MRZI Srbe

U naredbi koja je donesena 21. decembra, a koju je lično potpisao Ante Pavelić traži se od ustaša da se omogući bezbedan prolaz za popa Đujuća i njegovih 6.000 četnika kroz Nezavisnu Državu Hrvatsku.

Prema tim rečima ustaše bi trebalo da obezbede bezbedan prolaz Đujićevim četnicima preko NDH iz pravca južno od Bihaća preko Like, a do Nemačke granice.

Ono što je zanimlivo, a vidi se iz ove narebe jeste da je Pavelić naredio da čak i oružane jedinice ustaša budu u pratnji četnika kako im “ne bi falila dlaka s glave”.

Pogledajte ovu naredbu:

Foto: Printscreen / reddit


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (5)

  1. То уопште није тајна, а сарађивали су против јудеокомуниста који су били највећи кољачи и убице 2.св.рата, за разлику од онога што су нас по школама исте те сотоњаре и училе. Када схватите зашто су гомилу својих злочина приписали и Четницима и Усташама и свим другим националним војним формацијама, схватићете да је то само параван који скрива праве злочинце, кољаче и убице, јудеокоммунисте!

    Odgovori

Ostavite komentar