Kortni Kardašijan se kune u ovaj trik: Za BLISTAVU i nežnu KOŽU potrebna vam je samo jedna stvar (VIDEO)

Negujte svoje lice poput slavnih ličnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Instagram/ kourtneykardash

Prva asocijacija, kada pomislimo na rutinu nege poznatih ličnosti, uglavnom je: “Lako je njima kad imaju toliko novca!”

Kremice, preparati, tretmani… pa svi bi mi izgledali kao milion dolara, da imamo isto što i oni, zar ne?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, iako je sve to samo donekle istina, činjenice su da niko još nije pobegao od starosti, niti je eliksir večne mladosti pronađen, a kod nekih ljudi i genetika izgra veliku ulogu. A i sve što je skupo, ne mora da znači da je delotvorno.

Nekad su stara rešenja najbolja, a upravo ovog pravila drže se i slavni.

Svoju naviku u rutini nege podelila je i jedna od sestara Kardašijan, Kortni, koja se godinama kune u jednostavan trik i tvrdi da joj kožu ostavlja glatkom, svežom i zategnutom.

Naime, zna se odavno da je najbolji način da skinete mrtve ćelije sa kože primena neke vrste pilinga, ali mehaničke varijante mogu biti previše grube i abrazivne, te na duže staze, doneti više štete nego koristi.

Ipak, postoji način da sve to uradite daleko nežnije, bez kupovine skupih skrabova. Naime, ključ leži u peškirima.

Da, dobro ste pročitali.

Foto:Freepik/Freepik

Naime, Kortni je objasnila kako redovno koristi pamučno peškirče za nežnu, a efikasnu eksfolijaciju kože. Najčešće ga koristi za skidanje maske za lice, koju redovno stavlja. Takođe je dodala da je ovu metodu naučila upravo od svoje mame, Kris Džener.

Kako kaže, Kris joj je oduvek govorila da se najbolji piling lica radi trljanjem toplim, mokrim peškirom, te da baš iz tog razloga, bar jednom nedeljno kožu tretira na taj način.

Postupak je veoma lak, a sastoji se iz nekoliko koraka. “Za početak, u posudu sipajte vruću vodu, potom u nju potopite peškir, malo ga procedite i ravnomerno rasporedite na lice. Nakon nekoliko minuta, njime lagano prelazite preko lica, kao da ga brišete. Na taj način ćete svojoj koži priuštiti blagi piling, ukloniti mrtve ćelije i dozvoliti joj da bolje apsorbuje kreme i antiejdžing serume”, poručuje Kortni.

Ključ uspeha kod ovakvog tretmana jeste da ne koristite običan peškir, jer može da bude previše grub, već pronađite poseban peškirić ili krpu od pamuka ili muslina. Ovakve peškiriće možete pronaći u radnjama koje su specijalizovane za negu kože.

Kortni je ovaj piling prvi put spomenula još prošle godine, kada je za Vogue otkrila kako izgleda njena večernja rutina nege.

Ovako nešto nije preporučljivo samo za lice, već za celo telo.

Verovatno znate da se na površini kože, nakon tople kupke ili tuširanja, ako trljate malo jače, pojavljuju “mrvice” mrtve kože. U prodaji se mogu naći i rukavice, kojim pod tušem možete dobro istrljati kožu bez da je oštetite.

A uvek možete iskoristiti pamučnu pelenu ili krpu. Samo je bitno da je posle svake upotrebe dobro operete, pa čak i iskuvate barem jednom mesečno. Kako navode stručnjaci na portalu Healthy Human, ovakav piling pospešuje cirkulaciju, otklanja stres, omekšava tvrde delove, poput zadebljanja na laktovima i kolenima.

Možda nije loše da probate i sami nešto ovako. Jednostavno, a po svemu sudeći delotvorno.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar