Izašla vam je BUBULJICA? Rešite je se brzo uz pomoć samo JEDNOG sastojka koji imate u kuhinji (VIDEO)

Nisu vam potrebna skupa rešenja i proizvodi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ bearfotos

Taman se spremate za važan sastanak, kad, bolni otok na čelu već signalizira da će se, veoma brzo, na tom mestu stvoriti veća bubuljica.

Ukoliko imate malo vremena, postoji lak način da otok smanjite, a za to vam je potreban samo jedan sastojak, koji verujemo, svi imate u kuhinji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U pitanju je krompir.

Verovali ili ne, ukoliko isečete manje parče krompira i postavite ga preko bolnog mesta, nakon nekoliko sati, bubuljica bi trebalo da se smanji, kao i crvenilo.

Na društvenoj mreži Tik Tok, danima možete videti veliki broj videa u kojima su se korisnici uverili u “čudesna” dejstva krompira.

Foto/Pixabay/ Holger Langmaier

Naravno, ovako nešto važi samo za one koji nemaju ozbiljnija stanja sa bubuuljicama i aknama, koje zahtevaju stručno lečenje. Ukoliko je došlo do većih promena na vašem licu, dobro je da konsultujete dermatologa, kako bi se utvrdio tačan razlog, a samim tim i adekvatno lečenje.

Takođe, na donjem primeru, devojka je krompir ulepila običnim selotejpom, što je loš izbor. Koristite flaster ili hanzaplast,ukoliko želite da probate ovako nešto, jer je lepak koji se nalazi na njima napravljen tako da ne šteti koži.

Pogledajte video ovde:

@skincarebyhyramWHY DOES IT LOOK SO FUNNY LMAO ##duet with @queen_of_queifs ##skincarebyhyram

♬ original sound – Gross

Snimak je komentarisao i čuveni jutjuber i specijalista za negu kože, Hajram, koji je objasnio da je krompir zapravo salicidna kiselina u prirodnoj formi, za koju je dokazano da pomaže u borbi protiv bubuljica i akni. Iako preporučuje da se salicidna kiselina koristi u prečišćenoj formi, kroz produkte sa većim procentom, kako ističe, iako ovako nešto retko kome može da škodi, mogu se javititi drugačije iritacije, iako, tehnički gledano, krompir zaista pomaže.

Devojka je takođe izjavila da je posle nekog vremena osetila blago zatezanje kože, te da sam predeo na kom se nalazila potkožna bubuljica, više nije bio toliko bolan. Nakon skoro 4 sata držanja krompira na tom mestu, skinula ga je sa lica, kada je zapravo bilo vidljivo da ceo proedeo više nije bio ni toliko ispupčen, ni crven, te da je sada ovako nešto lako prekriti puderom ili korektorom, a potpom nastaviti uveče normalnu negu kože.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Hvala na ovom savetu sa krompirom,treba ga imati u planu ako se pojavi bubuljica.Mada ja od kad koristim odlicnu kremu Magija pcele na bazi pcelinjeg otrova nemam problem sa pojavom bubuljica

    Odgovori

Ostavite komentar