Košta 90 miliona, velika je kao fudbalski teren: Zavirite u ultra luksuznu jahtu Nemesis One (VIDEO)

Posedovaće pogonski sistem na vodonične gorivne ćelije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Cover Images / Zuma Press / Profimedia

Kompanija Nemesis Yachts ponosna je na nesvakidašnji koncept katamarana, koji bi trebalo da predstavlja budućnost nautike.

Nemesis One raspolagaće sofisticiranom opremom, a njegova dužina od 100 metara ponudiće putnicima sigurnost i vrhunski luksuz (što možete videti na snimku).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pogonski sistem na vodonične gorivne ćelije potpomognut je automatizovanim “Oceanwings” jedrom, koje se prilagođava udarima vetra i efikasnije koristi njegovu snagu. Ovakva “green” tehnologija “poguraće” Nemesis One brzinom od 50 čvorova!

Uloga modularnih delova

Ali, to nije sve. Jahta će funkcionisati i potpuno autonomno, a najmoderniji LiDAR sistem postaraće se da ništa ne krene po zlu, prenosi portal Robb Report.

Određeni (modularni) delovi katamarana moći će da se pomere ili uklone, i tako promene njegovu namenu. Recimo, ako želite da ga “ogolite” i pretvorite u trkačku jedinicu.

Za sada nije poznato kada će Nemesis One biti na tržištu, a proizvođač trenutno testira umanjenu verziju prototipa. Cena bi trebalo da bude oko 90 miliona dolara.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar