OPREZ! Opasni VIRUS hara sajtovima za odrasle, ne zna se broj zaraženih (VIDEO)

Za malware je odgovorna grupa Malsmoke, navode stručnjaci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Stas Vulkanov/Alamy/Profimedia

Opasni malware infiltrirao se u najpoznatije sajtove za odrasle i može da “zarazi” korisnike u ogromnom broju. Nije poznato koliko je do sada bio “uspešan”.

Iza malicioznog softvera stoji grupa Malsmoke, koja je nekada operisala u manjem obimu, ali su ojačali posle probijanja zaštite xHamstera, čije stranice generišu milijardu poseta mesečno!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Od jula ove godine, xHamster je 20. web-sajt na svetu po količini “prometa”, daleko ispred stranica Microsofta, Twitcha ili Ebay. Da bi stvari stavili u perspektivu, Netflix drži 19. poziciju.

Sigurna zaštita

Srećom, malware neće “zaraziti” svakog posetioca, pa čak i ako klikne gde ne treba, ističu sajber-stručnjaci kompanije Malwarebytes. Olakšavajuća okolnost je da vreba korisnike Adobe Flash Playera ili Internet Explorera, ubacujući se u njihove sisteme.

Dakle, ako ne koristite navedeni pretraživač i softver, sigurni ste! Iako su Microsoft i Apple ranije upozorili na probleme s Adobe Playerom, pojedini sajtovi i dalje traže od korisnika da imaju instalaciju, prenosi USA Daily Express.

Krajem godine, Adobe Player odlazi u istoriju, a sajber-kriminalci pokušavaju da napadnu i zloupotrebe što više računara. Microsoft je upozorio ljude da ne koriste Explorer (koji je i dalje uključen uz instalaciju Windows 10), već da pređu na Edge browser.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar