ZAHVALIO SE

Nijedan srpski predsednik nije imao tu priliku! Vučić se preko ambasadorke Čen Bo obratio predsedniku Siju

Vučić se zahvalio i na tome što je predsednik Si želeo da razgovara sa njim telefonom tokom epidemije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Aleksandar Vučić i ambasadorka Čen Bo, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Bez obzira kakvim pritiscima Srbija bude izložena ona prijateljstvo sa Kinom neće dovoditi u pitanje, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na prijemu povodom obeležavanja Dana NR Kine u ambasadi te zemlje u Beogradu.

– Uzgred da znate, a o tome sam obavestio i ambasadorku Čen Bo, da sam čak na najtežem mestu na celom svetu, gde je nemoguće da kažete neku pozituivnu reč o Kini, ja rekao da imamo vrlo dobre odnose sa Kinom, a sumnjam da je ijedan drugi lider na svetu pomislio da tako nešto izgovori na tom mestu – rekao je Vučić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To, kako je podvukao, govori o čvrstini odnosa i snazi prijateljstva dve zemlje.

– Malo ko razume težinu pozicije Srbija koja se trudi da u evrospkom okruženju, i kada se nalazi na evropskom putu, sačuva svoju samostalnost i donosi odluke nezavisno od odluka koje donose svi ostali. U takvim teškim uslovima mi ćemo uspevati i garantujem da ćemo očuvati naše bratske i prijateljske odnose – naglasio je on.

Promovisana knjiga posvećena predsedniku Srbije “Vučić, jedna priča – Osvajanje političkih prostora”

Vučić je čestitao praznik i rekao da je ponosan na prijateljstvo koje Srbija ima sa Kinom.

– Nisu laka vremena iza nas. Verovatno su još teža ispred nas. U tim vremenima moramo da pokažemo i dokažemo naše prijateljstvo – podvukao je on.

“Pravi vođa ima VELIKE SNOVE i zna kako da ih ostvari”: Ovako je Đulijani pre 8 godina govorio o Vučiću

Zamolio je ambasadorku da prenese njegovo pismo i poruku predsedniku Siju, zahvalnost za odnos poštovanja koje pokazuje prema našoj zemlji i da mu kaže da, iako još ne znamo kada će kriza oko kovida proći, ali kada to bude slučaj da ga čekamo u Srbiji, jer ne vidimo nijednog bližeg i boljeg prijatelja.

– Znamo da vi imate važnije zemlje za saradnju, mnogo važnije na evropskom tlu, ali znamo da nemate većeg prijatelja od Srbije. Prenesite tu poruku i recite da ga čekamo u Srbiji, gde ćemo pokazati poštovanje i ljubav prema zemlji koju vodi i ogroman respekt prema njemu za sve što je uradio za naše prijateljstvo i zemlju – kazao je Vučić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

“Živelo čelično prijateljstvo Srbije i NR Kine!” – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu povodom obeležavanja 71 godine od osnivanja Narodne Republike Kine. ???? #Serbia #China

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

On je dodao da Srbija nikada neće zavoraviti posetu predsednika Kine Srbiji, kao i što je ispunio obećanje i pomogao smederevsku Železaru, dodajući da je dolazak Ziđina dodatno unapredio saradnju i podigao na još veći nivo.

Sve kineske kompanije koje rade na infrastrukturnim projektima u Srbiji, prema njegovim rečima, dobijaju još više poslova i ugovora potpisuju.

Ukazao je da se uskoro očekuje potpisivanje fruškogovorskog ugovora za Fruškogorski koridor i rekao da se očekuju mnogi drugi koje treba potpisati.

Podsetio je da kineske kompanije rade na projektima koji su najvažniji za našu zemlju poput pruge Novi Sad-Subotica, da grade puteve, i da su uradili najviše mostova.

Takođe, naveo je i da su Kina i Srbija podrška jedni drugima u međunarodnim organizacijama.

Vučić se zahvalio i na tome što je predsednik Si želeo da razgovara sa njim telefonom tokom epidemije, dodajući da nikada nijedan srpski predsednik nije imao takvu priliku u dugoj istoriji odnosa dva naroda.

Takođe se zahvalio ambasadori Čen Bo na ogromnom trudu, angažmanu i velikoj borbenosti.

– Ambasadorka nije uvek tako slatka, ume i da malo oštrije pristupi stvarima, ali uvek vezana za Srbiju, i pokazujući ljubav prema Srbiji, što mi izuzetno cenimo i što ćemo uvek znati da poštujemo – primetio je Vučić.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar