SULUDO da nema Novaka! Lista začudila svet, a Đokoviću može da napravi probleme sa NOVCEM OD SPONZORA

Specijalizovani portal “50mm” napravio je listu 50 marketinški najisplativijih sportista, a na njoj nema najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Prema posebnoj metodologiji, napravljen je sistem bodovanja u koji se uključuju određeni parametri poput relevantnosti sportiste, dosega, isplativosti reklamiranja i samog odjeka, povratne informacije potrošača, odnosno pratilaca određene osobe.

Korišćeni su rezultati kampanja na društvenim mrežama, rast pratilaca na nalozima sportista, prisutnost u medijima i slični podaci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za ovu listu, praćeni su nalozi više od 6.000 sportista iz 21 discipline tokom 12 meseci.

Zanimljivo je da je Lionel Mesi zauzeo prvo mesto sa “influenser skorom” 115, iako odavno važi da je Kristijano Ronaldo najbolje pozicioniran na Instagramu.

Ipak, iako Ronaldo ima najviše pratilaca, Mesi je bolje plasiran upravo zbog drugih parametara koji su sponzorima važniji i tako je Portugalcu preoteo titulu ove godine!

Foto: printscreen/50mm.sportspromedia.com
Foto: printscreen/50mm.sportspromedia.com

Mesi ima skor 115, Ronaldo 113, sledi Lebron Džejms sa 110, a zvezda kriketa iz Indije Virat Koli je četvrti sa 109 “bodova”. Peta je kanadska teniserka Bjanka Andresku sa 107, slede Nejmar, Habib Nurmagomedov, Roit Šarma, Mohamed Salah, a deseti je Paulo Dibala, prenosi Telegraf.

Ipak, čini se da je suludo da Novaka Đokovića uopšte nema na listi – razumljivo je da u zapadnom svetu i među pratiocima nema doseg poput Rafaela Nadala (28. na listi) i Rodžera Federera (35. mesto), ali je on čak i iza australijske teniserke Ešli Barti (48)!?

NEUNIŠTIV: Provocirao je ceo meč, imao je majicu sa likom Federera, a onda ga je Nole UGASIO! (VIDEO)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar