Lebronov tim zbog Kobijeve ćerke na Ol-staru nosi “dvojku”

Ekipa koju će Lebron Džejms predvoditi na Ol-star utakmici u Čikagu nosiće dresove sa brojem 2, u čast tragično stradale ćerke Kobija Brajanta – Đijane.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Đijana je zajedno sa Kobijem i još sedmoro ljudi poginula prošlog vikenda u helikopterskoj nesreći u mestu Kalabasas.

Čitav svet tuguje zbog odlaska jednog od najvećih košarkaša svih vremena i njegove 13-godišnje ćerke koja je bila veliki talenat. Igrala je u Kobijevoj “Mamba akademiji” i nosila broj 2, a Džejms je isti odabrao za svoj tim na Ol-staru.

Razlog za to je njegova ćerka Žuri.

Sa druge strane, tim koji će predvoditi Janis Adetokumbo, na dresovima će nositi broj 24, po kojem je “Crna mamba” bila prepoznatljiva.

Podsetimo, ovogodišnji Ol-star u NBA ligi biće posvećen tragično nastradalom Kobiju Brajantu i to na sjajan način. Čelnici lige su najavili promene kada je u pitanju meč između najboljih košarkaša Istoka i Zapada kako bi odali počast legendi Los Anđeles Lejkersa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Svaka od četvrtina će započeti rezultatom 0:0 i trajaće kao i do sada po 12 minuta, dok ćemo u poslednjoj videti veliku promenu.

Četvrta deonica neće nužno trajati 12 minuta, već sve dok jedna od dve ekipe ne postigne 24 poena kao omaž Kobiju Brajantu koji je, pored “osmice”, proslavio i ovaj dres u NBA ligi.

Tako će se, na primer, ukoliko rezultat bude 100:95 za Tim A, četvrta četvrtina igrati sve dok jedna od dve ekipe ne stigne do 124 poena pošto će se svi postignuti poeni računati po završetku meča.

Ol-star utakmica u Čikagu na programu je 17. februara.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar