Stalno kasnite? Ovu i još dve loše NAVIKE morate smesta da ISPRAVITE

Ne dozvolite da bespotrebno ostavite ružan utisak o sebi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/drobotdean

Odavno smo naučili da niko nije savršen.

I da svi imamo svoje mane.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, određene mane šalju prilično lošu poruku o nama.

Dodirivanje kose tokom razgovora, bučno žvakanje i konstantno kašnjenje su samo neke od njih.

Ne dozvolite da bespotrebno ostavite ružan utisak.

Ispravite ove loše navike na vreme.

Dodirujete kosu

Kada su nervozne mnoge žene vrte prstom kosu i to je veoma loša navika. To je loše, pre svega, za kosu, a onda i vas jer nastavniku ili šefu dajete do znanja da ste “pali s Marsa”, jedva čekate da odete i slično. Takođe, mnogi muškarci ovu naviku mogu da pročitaju kao “zavođenje”, a to će biti problem ukoliko vam nije cilj. Osim uvrtanja loš znak je i neprestano tapkanje kose, jer time šaljete poruku da ste površni i krajnje nesigurni u svoj izgled.

Foto: Freepik/cookie_studio

Kako to ispraviti? Jednostavno! Nosite u tašni ili džepu neku lopticu ili igračkicu, pa kada ruka krene ka kosi uzmite mali predmet u šaku i njega dodirujte, jer ćete tako sakristi stres i nesigurnost.

Bučno žvaćete

Svesni ste da stvarate zvukove dok žvaćete hranu, ali uglavnom jedete sami pa o tome ne razmišljate. Ukoliko vam se desilo da neko vam neko kaže da “način na koji jedete kod njega budi apetit” to je na lepši način rečeno – mljackaš! U azijskim kulturama se srkanje, mljackanje i proizvođenje zvukova tokom ručka smatra komplimentom za domaćicu, ali ne i u Evropi. Pogotovo je loša vest ako vam posle ručka pruže kutiju sa čačkalicama, jer to znači da nesvesno “sisate” preostalu hranu iz zuba.

Foto: Freepik/valeria_aksakova

Kako to ispraviti? Veoma jednostavno! Trudite se da žvaćete polako, a uzimajte male zalogaje jer tako nećete otvarati usta dok žvaćete.

Stalno kasnite

Priče o “akademskih 15 minuta” su izmislili oni koji stalno kasne. Možda i ne verujete, ali niko ne voli ljude koji kasne i to se toleriše samo generalnom direktoru, predsedniku i onom od kojeg ljudi zavise. Možda je šef pun razumevanja za vaše kašnjenje, ali ne uzima vas ozbiljno i neće vas angažovati za stavri koje su, zaista, važne.

Foto: Freepik/drobotdean

Kako to ispraviti? Lako! Pomerite sat 10 minuta ranije.Pripremite garderobu koju ćete obući dan ranije. Ne koristite mobilni telefon dok ne stignete na željeno mesto. Ne ulazite u razgovor sa nepoznatim ljudima, a pogotovo ne poznatim koje sretnete.



Izvor: Objektiv.rs, Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar