CRNA GORA

Oglasio se Milo Đukanović i poručio da OSTAJE NA VLASTI: Pročitajte njegove reči

"Ja sam legitimno izabrani predsednik"

FOTO: Prentscren

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović oglasio se nakon prve sednice parlamenta u novom sazivu i pojasnio da su ga “ranije preuzete obaveze” sprečile da joj pristutvuje, ali i da nema nameru da podnosi ostavku.

“To je ipak samo jedno protokolarno pitanje. Mnogo važnije je to što smo u više navrata ponovili da priznajemo rezultate izbora i da čestitamo pobednicima. Učinićemo sve da transfer vlasti protekne brzo i glatko”, rekao je Đukanović u intervjuu za “Oko Globusa” na portalu Jutarnji.hr.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na podsećanje da je Aleksa Bečić, novoizabrani predsednik Skupštine, još pre nekoliko dana tražio da podnese ostavku, Đukanović je rekao da ostaje na toj poziciji.

“Moju ostavku može tražiti ko god hoće, a mogu sad i ja tražiti njegovu ostavku. Ja sam legitimno izabrani predsednik, vrlo sam ponosan na sve što smo postigli i smatram da treba da nastavim da radim dalje. Ko ne bude želeo da sarađuje, neće ugroziti moje funkcionisanje kao predsednika. Imam određeni kapacitet ustavnih ovlašćenja koji ću koristiti kao i do sada”, rekao je Đukanović.

Poredeći situaciju sa onom na političkoj sceni Hrvatske gde je na snazi “tvrda kohabitacija”, kako je ocenio premijer Andrej Plenković, Đukanović je rekao da će u Crnoj Gori biti “normalna kohabitacija, barem što se mene tiče”.

Milo je upravo dobio najjači šamar u Crnoj Gori! Niko nije mogao da veruje da će mu i oni okrenuti leđa

Milo u PANICI! Đukanović je uradio nešto što 30 godina nije, svi u Crnoj Gori pričaju samo o ovom potezu 

On je naveo da je konstituisanjem Skupštine počela finalna faza legitimacije izbornog procesa.

“Izabran je predsednik parlamenta i makar neformalno najavljen kandidat za predsednika vlade. Kažem neformalno, jer sada počinje da teče rok od mesec dana u kojem predsednik države obavlja konsultacije sa liderima političkih partija. Vlada se mora konstituisati u narednih 90 dana”, zaključio je on.

Izvor: Jutarnji.hr

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar