POTOP

Milo je upravo dobio najjači šamar u Crnoj Gori! Niko nije mogao da veruje da će mu i oni okrenuti leđa

Albanci i Bošnjaci jasno su stavili do znanja da bi mogli da uđu u novu Vladu Crne Gore

FOTO: Printscreen

Glasanje predstavnika bošnjačkih i albanskih stranaka da Aleksa Bečić bude novi predsjednik parlamenta Crne Gore, jasan je signal da će Bošnjačka stranka najozbiljnije razmotriti ulazak u novu Vladu CG, a da će to isto uraditi i „Albanska lista“ čiji su lideri Nik Đeljošaj i Genci Nimanbegu.

Kako za Sputnjik ocenjuje novinar DAN-a Marko Vešović, moguće je da će u Vladu ući i još jedna albanska koalicija „Jednoglasno“, koja takođe ima jednog poslanika u Skupštini Crne Gore — Fatmira Đeku, a što bi u konačnici značilo da bi nova vladajuća koalicija bila veoma stabilna sa 46 mandata podrške.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon sastanka koji je u utorak veče održan u Manastiru Ostrog nije se moglo zaključiti da lideri nove parlamentarne većine lako postići dogovor o izboru predsjednika Skupštine i mandatara za sastav Vlade. Međutim, jučerašnja konstitutivna sjednica crnogorskog parlamenta donijela je obrt koji je prilično relaksirao javnost.

Albanski četnik ne da Srbima JAKE RESORE! Dritan je udario Demokratskom frontu najjači šamar u Crnoj Gori

Upravo to je po mišljenju našeg sagovornika ohrabrilo predstavnike Bošnjačke stranke i Albanske liste da i oni podrže kandidaturu lidera Demokrata Alekse Bečića za predsjednika Skupštine Crne Gore.

„S tim što se podrška Bošnjačke stranke može objasniti i saradnjom sa „Demokratskom Crnom Gorom“ čiji je Bečić lider u okviru Evropske narodne partije — političke grupacije koja obuhvata određene političke subjekte iz svih evropskih država, i unutar koje su i Demokratska Crna Gora i Bošnjačka stranka, pa je to opravdano time“, kaže Vešović, koji dodaje da bi za ukupni legitimitet nove većine i njene poteze u parlamentu, konačan ulazak ulazak manjinskih stranaka u Vladu bio veoma značajan.

Manjine u Vladu čim se vodeće liste dogovore

„To će se desiti, ali možda ne odmah. Možda će se u prvoj fazi konstituisati Vlada sastavljena onako kako se dogovore tri vodeće koalicije unutar vladajuće većine, ali sam siguran da će vrlo brzo nakon što ta vlada bude formirana i konstituisana u nju ući i predstavnici stranaka kao što su Bošnjačka stranka, „Albanska lista“ i albanska koalicija ‘Jednoglasno’“, predviđa Vešović.
On podsjeća da je upravo takav scenario najavio i jedan od političkih lidera Albanaca u Crnoj Gori.

Izvor: Sputnjik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar