40 godina nakon premijere legendarnog filma: “Majstori, majstori” u novom ruhu na Tašmajdanu

Tanja Bošković: "Dok sam snimala ovaj film naučila sam šta znači prijateljstvo"

Foto: Printscreen/Youtube/Oktobar Film

Antologijski film “Majstori, majstori” Gorana Markovića sinoć je posle 40 godina od premijere dobio i prikazao i svoju restauriranu verziju na stadionu Tašmajdan u Beogradu, pred originalnom autorskom ekipom.

Mnogima omiljena filmska priča “Majstori, majstori”, nastala pre ravno četiri decenije, okupila je zaista impresivnu glumačku ekipu, od kojih mnogi danas nisu više među nama: Pavle Vuisić, Zoran Radmilović, Semka Sokolović Bertok, Miodrag Andrić – Ljuba Moljac, Milivoje Mića Tomić, Rade Marković, Olivera Marković, Predrag Laković. Na obnovljenoj premijeri filma, od ekipe bili su reditelj Goran Marković, Mira Banjac, Branko Cvejić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tanja Bošković je izjavila da ne veruje da je prošlo toliko godina od izlaska tog filma, deluje joj da je snimanje završeno preključe, jer je sve “živo” i upamćeno iz tog perioda, piše Tanjug.

Nikad više srpskih glumačkih legendi na jednoj slici: Koga prepoznajete? (FOTO)

” Tih 17 noći smo svi zajedno proveli snimajući “Majstore”, što predstavlja ozbiljnu biografsku jedinicu za mene, ta atmosfera me je obeležila, naučila sam šta znači prijateljstvo, i kako to izgleda kada se radi i uživa. Zamislite moju radost, igrala sam i družila se sa Pajom Vuisićem, Radmilovićem, Oliverom, i uvek je atmosfera bila fantastična, a za nju je bio zadužen Zoran”, priča Tanja.

Ona kaže i da nije Markovićev film odmah bio prihvaćen, već je moralo da prođe dosta vremena da on dobije na težini i istinitosti.

Novi, digitalni život dela velikog ekrana, kao partnerska saradnja sa nacionalnim filmskim arhivom, nastavlja se za neprolazne veličine, i u planu je za sada da bude barem 20 naslova.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar