SVE SE SAZNALO

Albanski četnik ne da Srbima JAKE RESORE! Dritan je udario Demokratskom frontu najjači šamar u Crnoj Gori

Knežević je otkrio šta se tačno dešavalo pod Ostrogom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / Tanjug

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, posle nekoliko dana teškog nadgornjavanja i žustrih pregovora pod Ostrogom stavio je pre dva dana tačku i razrešio crnogorsku dramu – DF je podržao Aleksu Bečića za šefa parlamenta, a za mandatara buduće vlade Zdravka Krivokapića.

– Nažalost, pojedini dežurni „opozicionari“ ispod Fejsbuk i Tviter baldahina bespotrebno su pokrenuli omiljenu crnogorsku disciplinu – traženje izdajnika među onima koji nikad nisu izdali. Blagosloven sam što sa brukom nisam imao čak ni slučajan susret.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada je reč o Abazovićevim zahtevima Knežević kaže:

– Mogu da govorim samo u svoje ime i potvrdim da je Dritan Abazović saopštio da on mora čuvati nacionalne interese Crne Gore i da ne može dozvoliti da srpskim političarima koje mi predložimo pripadnu MUP, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo vanjskih poslova, ANB i Ministarstvo pravde. Njegovo je legitimno pravo da to traži i ima takav osećaj, kao što i ja imam potpuno drugačiji osećaj u odnosu na njegove stavove. Verovatno je rešenje negde između, ali zato i treba razgovarati.

Albanski četnik sprema PAKAO za Srbe u Crnoj Gori! Mandić se javio i RASKRINKAO sve laži Abazovića

Čini se da je od izbora glavni udar režima usmeren na to da se DF isključi iz buduće vlasti. Zašto?

Foto: Printscreen/youtube

– Pojedine strukture koje sebe vole da imenuju kao „građansku“ savest Crne Gore, a nikad svoju ljudsku i političku težinu nisu izmerili na izborima, uporno ali jalovo pokušavaju stvoriti atmosferu da je koalicija okupljena oko DF 135.000 glasova osvojila greškom i da je narod u stvari glasao za nekog drugog ko nije osvojio ništa. Upravo taj trust „građanskih“ mozgova želi nametnuti filtraciju podobnih i nepodobnih Srba koji izazivaju ili ne izazivaju negativne emocije. I naravno, DF u toj podeli označiti kao nedostojnog za učešće u budućoj vladi.

Brojne su spekulacije na uticaj Beograda na postizborne procese, i to preko vas i DF.

– Za navodni uticaj Beograda i Aleksandra Vučića na naša politička zbivanja najviše nas optužuju oni koji više vremena provode u Srbiji nego u Crnoj Gori. Posebno mi je zanimljiva jedna kategorija crnogorsko-srpskih salonskih mislilaca i bukača – biznismena koji su u Pionirskom parku duže bili od drveća fotinije, ne bi li makar videli portira ispred Predsedništva, ako je već Aleksandar Vučić odsutan. S Vučićem imam korektnu i jasno definisanu saradnju u skladu sa Ustavom i činjenicom da sam srpski političar iz Crne Gore koji želi najbolje odnose sa bratskom državom.

Ključ za formiranje nove vlade su, očigledno, bezbednosni resori. Kako ćese to rešiti?

Ako postoje principi, problem će biti rešen za deset minuta. Mi nemamo problem ni s principima, ni s budućim partnerima, a najmanje sa spremnošću da se uhvatimo ukoštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Neću da verujem da je upravo to razlog nesporazuma.



Izvor: Kurir

Komentari (2)

  1. On ce sam da odluci,Dritan ili dripan,kako ce I sta ce biti ubuduce,ali sledeci izbori ce dati jasniju l lepsu sliku za pravoslavni narod u cg,a on o tome treba da razmislja upravo sada,kako posejes,tako I poznjes.

    Odgovori
  2. Kako ja vidim srbi ce opet biti izigrani u CG. Oni moraju biti radikalni i reci da ce se boriti protiv partnera pa cak i po cenu da se Milo vrati, jer se nisu borili da budu podredjeni u koaliciji. Srpski interesi, to jest Srba iz CG, moraju biti uvazeni u punoj meri i za to ne moze biti smetnja to sto se negde poklapaju sa interesima Srbije kao drzave. Krivokapic i Abazovic se bore da u CG ne bude srpskog i ruskog interesa.

    Odgovori

Ostavite komentar