ODALA SE POROCIMA

Na današnji dan preminula je Sonja Savić: Neobična žena kojoj NIKO od kolega nije bio na SAHRANI…

Talentovana glumica isticala je da nije srećna na ovom svetu...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Sonja Savić u emisiji "Veče sa zvezdama", Foto: Youtube/Printscreen

Na današnji dan, 2008. godine preminula je glumica Sonja Savić, u svojoj 47. godini života.

Foto: Youtube/Printscreen/ Oblomov

Samo nekoliko dana pre smrti, tačnije 15. septembra, proslavila je rođendan, a rođena je u Čačku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Imali smo priliku da je gledamo u brojnim domaćim kultnim filmovima kao što su: “Davitelj protiv davitelja”, “Šećerna vodica”, “Una”, “Mi nismo anđeli”, “Balkanski špijun”, “Majstor i Šampita” i mnogim drugim.

Margita Stefanović NAPUSTILA nas je pre 18 godina: Obeležila je muzičku scenu, a umrla kao BESKUĆNICA!

Debitovala je na filmu “Leptirov oblak” 1977. godine, a za glavnu ulogu, u filmu “Šećerna vodica”, dobila je i Zlatnu arenu na festivalu u Puli, a na festivalu u Venciji nagrađena je za ulogu u filmu “Život je lep”.

Diplomirala je glumu u klasi sa mnogim zvučnim imenima domaće kinematografije, kao što su: Svetislav Goncić, Žarko Laušević, Zoran Cvijanović, Branimir Brstina i drugi.

Foto: Youtube/Printscreen/ Aleksandra Erdeg

Još na fakultetu je pratila reputacija pomalo čudne devojke, a družila se sa članovima popularnog jugoslovenskog rok benda, EKV.

“Ja sam bila srećna kada sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja”, rekla je jednom prilikom Sonja pričajući o druženju sa njima.

Baš kao i oni i glumica je godinama živela životom punim poroka, teško je podnela i iznenadne smrti nekih članova EKV-a, i tokom burnih devedesetih godina retko je snimala.

Milan Mladenović danas bi napunio 62 godine: LEGENDA jugoslovenske rok scene napustila nas je PRERANO!

Ipak, nije se tako lako predala i 2001. godine vratila se na scenu u filmu “Hleb i mleko”. Nastavila je da ređa uspešne uloge za koje je dobijala nagrade, a poslednju ulogu imala je u filmu “Zabranjena ljubav”. Takođe, mogli smo da je gledamo i u seriji “Vratiće se rode”.

Godine koje su usledile u kombinaciji sa neurednim životom i porocima na kraju su učinile svoje. Njen raskošan talenat i umetnički duh poklekli su pred banalnošću svakodnevice i teških vremena devedesetih kada je retko snimala i još ređe se pojavljivala u javnosti.

Sonja Savić pronađena je mrtva u svom stanu u Beogradu na današnji dan, a o uzrocima njene smrti dosta se pisalo.

Na današnji dan dogodila se velika TRAGEDIJA u kojoj je grupa “Crvena jabuka” ostala bez DVA svoja člana

Najčešće se moglo čuti to da je umrla od prevelike doze heroina i morfijuma, a jedna njena komšinica iznela je tvrdnju i da u stanu u kom je živela nije imala ništa osim jednog dušeka na kom je spavala.

Njeni roditelji su to kasnije demantovali, a Sonja je sahranjena u rodnom selu svog oca, Donja Drevnica. Ono što je ostavilo naročitu gorčinu jeste to da niko od kolega nije došao da se oprosti od glumice.

B.K.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar