TEŠKA NESREĆA

Na današnji dan dogodila se velika TRAGEDIJA u kojoj je grupa “Crvena jabuka” ostala bez DVA svoja člana

Prošlo je 34 godine, a članovi grupe ovo će zauvek pamtiti...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ CrvenaJabukaFan

Na današnji dan pre 34 godine dogodla se nezapamćena tragedija koju će članovi benda “Crvena jabuka”, ali i njihovi fanovi večno pamtiti.

Margita Stefanović NAPUSTILA nas je pre 18 godina: Obeležila je muzičku scenu, a umrla kao BESKUĆNICA!

Naime, 18. septembra 1986. godine bend je imao zakazan nastup u Mostaru, a na putu do tamo, tačnije kod Jablanice, doživeli su saobraćajnu nesreću u kojoj su život izgubila dva člana benda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Youtube/Printscreen/ CrvenaJabukaFan

U pitanju su basista Aljoša Buha, koji je poginuo na licu mesta, i Dražen Ričl Zijo, jedan od osnivača grupe. Dražen je povredama podlegao kasnije, 1. oktobra iste godne u bolnici u Beogradu.

Tom prilikom i  osnivač grupe, Zlatko Arslanagć zadobio je teške povrede i kao posledicu nesreće, oboleo od teške depresije.

Sutra je godinu dana od Gruove POGIBIJE: Celog života su ga pratile TRAGEDIJE, prva ljubav mu je poginula

Draženu i Aljoši je 2009. godine podignuta spomen ploča na mestu nesreće.

Nakon godinu dana pauze, “Crvena jabuka” je objavila svoj drugi album, pod nazivom “Za sve ove godine”. Taj album smatra se nekom vrstom posvete poginulim članovima benda.

Tragedija koja nikada neće biti zaboravljena: Na današnji dan je POGINUO Dragan Mance (FOTO+VIDEO)

Dražen Ričl rođen je na Koševu, u Sarajevu 1962. godine i, osim što se bavio muzikom, bio je i glumac i komičar, te jedan od osnivača “Novog primitivizma”. Sa Nelom Karajlićem glumio je u “Top listi nadrealista”.

Foto: Youtube/Printscreen/CrvenaJabukaFan

Aljoša Buha rođen je, kao i Dražen, 1962. godne. Rodio se i odrastao u Zenici, u istoj zgradi kao i Darko Jelčić Cunja, još jedan član grupe. Studirao je filozofiju, bavio se prevodilaštvom i pisanjem, a vodio je i muzičke emisije.

Grupa “Crvena jabuka” brzo je doživela uspeh, a ljudi širom bivše Jugoslavije ih i danas vole i slušaju. Njihova muzika bila je inspirisana muzikom “Bitlsa” i “Indeksa”.

B.K.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar