BAŠ IH BRIGA

Sve više ZARAŽENIH i UMRLIH, a ništa od restrikcija! Crna Gora ne uvodi nove epidemiološke mere

Apelovalio su na građane da poštuju epidemiološke mere

Foto/ Printscreen/ Youtube

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti odlučilo je da za sada ne uvodi nove epidemiološke mere već da pokrene dodatne mehanizme najstrože kontrole poštovanja već propisanih mera i da pruži direktnu stručnu pomoć medicinskim ustanovama u opštinama sa visokim nivoom lokalne transmisije korona virusa.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je, kako je saopšteno iz Vlade, čvrstog stava da za sada ne treba uvoditi dodatne epidemiološke mere već podići na najviši nivo stepen discipline odnosno poštovanja već donetih mera, prenose “Vijesti”.

“S tim u vezi nadležni inspekcijski organi na državnom i lokalnom nivou dužni su da odmah pokrenu sve raspoložive ljudske i tehničke kapacitete odnosno da se sve inspekcijske službe ekipiraju i angažuju i na jednom zadatku: kontroli poštovanja epidemioloških mra i sankcionisanju kršenja mera u skladu sa propisima”.

NKT zahteva od nadležnih inspekcijskih organa na državnom i lokalnom nivou najvišu moguću efikasnost i konkretne rezultate i to odmah.

Apelovalio su na građane da poštuju epidemiološke mere – pre svega da u svakoj propisanoj prilici nose zaštitne maske i da drže fizičku distancu kao i da upražnjavaju što češću higijenu ruku.

“Porast lokalne transmisije mora biti zaustavljen pre početka školske godine koja sama po sebi predstavlja dodatni epidemiološki izazov. Alternativa nedovoljnom poštovanju mera su dalje restrikcije. Jedini način da to bude izbegnuto je disciplina svakog pojedinca”, zaključuje se u saopštenju.

Počeli su pregovori, TRI STRANE odlučuju o sudbini Crne Gore

JEZIV DAN u Crnoj Gori! Čak 230 zaraženih, umrle tri osobe

Izvor: Blic

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar