KREATIVNO

Ne kupujte već NAPRAVITE sami: Ukrasite vaš dom najlepšim SLIKAMA sa motivacionim porukama (FOTO+VIDEO)

Jednostavno i lepo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija/ Objektiv/ Freepik/ drobotdean

Već godinama, slike koje kao da su rađene vodenim bojama, sa različitim motivacionim porukama, veoma su popularne kada govorimo o dekoraciji enterijera.

Nažalost, kako to obično biva, cena ne opravdava uvek kvalitet, te se za ovakve komade mora izdvojiti veća suma novca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sa druge strane, poruke su manje – više iste, odnosno, ponavljaju se.

Ali, ako želite da budete originalni i ukrasite svoj dom, sobu ili poslovni prostor ovako nečim, a želite da to bude originalno, tačnije, da sami izaberete boje, kao i poruku ili izreku, ali i font, ne brinite, postoji brzo i lako rešenje.

Pa čak i kada smatrate da niste previše talentovani za umetnost.

Garantujemo vam da ovako nešto može svako.

Pa da počnemo.

Za ovako nešto potrebni su vam deblji papir, kesa za zamrzivač (ali glatka varijanta, poput zip kesa) i flomasteri. Ram možete kupiti na bilo kom mestu, ili iskoristiti stari.

Bitno je da papir bude deblji jer ćete ga pokvasiti, a kada je vlažan, papir se talasa, što vam može kasnije otežati ispisivanje ili iscrtavanje drugih elemenata.

Napominjemo da papir možete obojiti i vodenim bojama, ali ukoliko niste vešti, predlažemo ovu jednostavnu tehniku:

1. Kesu ispružite po stolu i pređite po njoj flomasterima u željenim bojama. Mastilo će se razlivati po kesi, ali nemojte da vas to zbuni. To je upravo ono što nam i treba. Kada ste završili sa crtanjem, prelazimo na papir

2. Papir položite na sto i nakvasite ga ili pumpicom sa vodom ili natopljenim peškirom ili krpom.

3. Pažljivo uzmite kesu ya krajeve i okrenite je na papir. Prstima “gurajte” mastilo u različitim pravcima, kako bi se boje pomešale, a potom uklonite kesu i pustite da se papir potpuno osuši.

Pogledajte video:

Za one koji su vešti sa skalpelom, predlažemo da nakon toga iseku željeni oblik i otisnu preko, poput pečata, koristeći temperu ili mastilo.

Ali, za one koji bi želeli da preko svoje podloge od vodenih boja ispišu određenu poruku, ali nemaju lep rukopis, postoji mali trik.

Naime, na internetu pronađite font koji vam se dopada i u bilo kom programu ispišite reči koje želite. Ištampajte papir, ali vodite računa da slova treba da budu veća.

A nakon toga, pozadinu papira, obojite najobičnijom olovkom. Papir postavite preko podloge sa efektom vodenih boja, pređite preko ivica, a potom podebljajte flomasterom.

Kako bi vam bilo jasnije šta treba da uradite, pogledajte sledeći video. Premotajte samo na 3:08. Na ovaj način veoma lako i brzo možete “iskopirati” bilo koji natpis, crtež ili slično.

Sada, kada ste i to naučili, spremni ste da i sami pravite magiju.

Možda će vam za prvi put biti potrebno nešto više vremena, ali, kada shvatite sve korake, za ovako nešto vam neće biti potrebno previše vremena.

Samo je još ostalo da izaberete neku inspirativnu poruku za koju želite da vas inspiriše.

Pišite nam u komentarima kako vam je uspelo.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar