UNIŠTAVAJU FIGURU

Nije ni sve za svakoga: Ovu odeću IZBEGAVAJTE ako ne želite da izgledate loše i neuredno (FOTO)

To što nešto izgleda dobro na nekome, ne znači da će i nama pristajati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ wayhomestudio

Koliko vam se puta dogodilo da ste videli neki komad odeće, bilo na nekome, u časopisu, ili na društvenim mrežama i automatski poželeli da ga imate?

Ipak, to što nešto izgleda dobro na nekome, ne znači da će i nama pristajati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sa druge strane, određeni komadi odeće, koliko god nam se dopadali, mogu učiniti da naša figura izgleda krupnije ili čak naglasiti ono što bismo možda želeli da sakrijemo.

Ako je verovati psiholozima, naša slika utiče ne samo na raspoloženje, već i na samopouzdanje. Ako nam se dopada ono što vidimo u ogledalu, velike su šanse da će nam taj dan biti baš dobar.

Ipak, dobro je znati da “modne katastrofe” ne prave samo “obični smrtnici”, već se to dešava i slavnim ličnostima i pored milion modnih saradnika i stilista.

Tačno je da će nekad ljudi doneti određene zaključke na osnovu onoga što nosite na sebi, ali je daleko bitnije da se vi osećate dobro u onome što ste obukli i da na najbolji način istaknete svoju figuru.

Zato je bitno da dobro razmislite kod odabira narednih komada:

Kapri pantalone

Jedan od najmodernijih krojeva sezone ima veliku manu. Koliko god ovakav kroj izgledao lepo, u većini slučajeva pristajaće samo mršavim i visokim osobama, dok su velike šanse da će vam skratiti figuru ukoliko ste prosečne visine, kao i da će vam dodatno zaobliti kukove.

Rešenje:

Najbolje je odabrati klasične modele, a ukoliko vam se dopadaju šire nogavice, bolji izbor su zvoncare koje mogu učiniti figuru tanjom i izduženijom.

View this post on Instagram

A pop of color for yesterday's @jonathansimkhai show ?

A post shared by JENNY CIPOLETTI (@jennycipoletti) on

Bebi-dol haljine

Ovaj stil je odličan za devojčice od 12 godina, ali ne i za žene. Odsecaju noge i čine da naše telo izgleda punije, šire i nesrazmerno. Pored toga, ove haljine ističu činjenicu da žena pokušava da izgleda mlađe nego što zapravo jeste.

 

Rešenje:

Izaberite uske i kraće haljine: učiniće da vam noge izgledaju duže. Ako ste visoki, trebalo bi da nosite dugačku haljinu – ona ​​će naglasiti lepotu kukova i struka.

Majice i haljine sa karnerima na struku

Sa jedne strane, ovakvi modeli mogu da istaknu vaš struk, ali samo ako nemate ni grama viška. U suprotnom, karneri će vizuelno povećati delove koje želite da sakrijete, kaao što je donji stomak.

View this post on Instagram

That fresh hair day feeling! Got my roots touched up & extensions moved up today & I’m all smiles! Feels good to be out of the house for a bit doing “normal” things like a hair salon appointment! ⁣ ⁣ If you’re in the Madison area, I go to @amandak.juliagracesalon & she is kind enough to give my followers a discount on extensions OR her cut and color package ! Head to the link in her bio to fill out the form & get the process started! Use the referral code KELSIE200 for $200 off her extensions package or KELSIE30 for $30 off a cut + color package! ⁣ ⁣ If you’re curious about my extensions, I have a post on Kelsiekristine.com with all the info & a video! Just use the search bar and type in “extensions”! ⁣ ⁣ Linking my ootd on LIKEtoKNOW.it http://liketk.it/2UQtU #liketkit @liketoknow.it #LTKunder100 #LTKstyletip ⁣ #hairextensions #kelsiekristineblog

A post shared by Kelsie Kristine?Life & Style (@itsmekelsie22) on

Rešenje:

Ako želite da naglasite svoj struk, odaberite lep kaiš.

View this post on Instagram

? WIN YOUR FAVOURITE BELT ? Belts holds us together. The soft and stretchy kinds. The sturdy and traditional ones. All made in Denmark ?? ♥️ But which is your favourite? . All you need to do to enter is: – Follow us ✨ – Like this picture ?? – Write your favourite belt colour and comment a friend who would love it too ♥️ – We will inform the winner directly on the 30th September . . This competition is neither organized, sponsored or in affiliation with Instagram or Facebook. . . #rhanders #randershandsker #leathergloves #danishdesign #madeindenmark #gloves #belts #belt #elasticbelt #softleather #leatherbelts #estellebelt #estelle #cognacleather #contemporaryfashion #craftedforgenerations #warmhandshappyheart

A post shared by RHANDERS (@rhanders_1811) on

Ako želite da sakrijete stomak, trebalo bi da isprobate suknju sa visokim strukom: učiniće da vam struk izgleda tanji i sakrije sve vaše nedostatke.

Asimetrične suknje i haljine

Jedan od najpopularnijih modela je varijanta je kada je haljina ili suknja kraća spreda. Ova suknja se ne smatra “opasnom”, jer privlači pažnju ka nogama. Ali ovo zapravo nije tačno. Haljine i suknje sa asimetričnim rubom čine da noge izgledaju kraće, menjaju vizuelno oblik tela i dodaju centimetar kukovima.

Rešenje:

Devojkama prosečne visine preporučuje se da izbegavaju ovaj stil. Bočno sečene suknje i haljine izgledaće mnogo bolje. Ali ne zaboravite da podela ne bi trebalo da bude previsoka i trebalo bi da vam dozvoli da sedite i hodate bez ikakvih neprijatnosti.

“Oversized” duksevi i džemperi

Još jedan primer odevnih komada koji dobro izgledaju na fotografijama, ali ne tako sjajno uživo.

Iako su ovi stilovi dizajnirani da sakriju telesne nedostatke, čak i mršave devojke u njima izgledaju zaista aljkavo i neprirodno. Takođe, mogu učiniti da žene punijih figura izgledaju još veće.

Rešenje:

Ako odlučite da nosite ovakav tip “haljine”, dobro rešenje je kaiš koji će naglasiti vaš struk ali i učiniti da vaše grudi izgledaju veće.

Rolke

Koliko god ih voleli, pažljivo sa ovim komadom odeće. Ukoliko nisu sečene kako treba, mogu učiniti da vam vrat izgleda deblje, a ramena šira, ali i istaći svaku nesavršenost na vašem telu.

Rešenje:

Ne nosite rolke sa tričetvrt rukavima ili bez rukava. Da biste naglasili svoj struk, upašite ih u suknju ili pantalone. Da biste sakrili višak kilograma, odaberite rolke u hladnim bojama.



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar