Stilisti savetuju: Komadi odeće koje ne treba da nosite posle ČETRDESETE

Za dobar stil treba ispoštovati neka modna pravila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Free-Photos

Bez obzira na godine žene uvek prate trendove, trude se da obuku ono što je moderno i što je trenuto “in” na modnoj sceni.

Ali trebalo bi da znaju da i posle četrdesete mogu da izgledaju mladoliko i trendi, a ne moraju i ne trebaju da se oblače kao dvadesetogodišnjakinje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Po mišljenju stilista i dizajnera, evo koje odevne kombinacije i modne dodatke trebate da izbacite iz svog garderobera nakon što napunite 40 godina.

Naravno, vi možete da se složite sa njihovim mišljenjem, ili da ga ignorišete. Vi birate svoj stil.

Kratke majice

Dame u određenim godinama ne mogu da iznesu sve ono što i 20-godišnjakinje. Koliko god da vam je linija savršena, potrudite se da ne pređete granicu ukusa.

Foto/Pixabay/xusenru

Nijedna žena ne bi smela sebi da dozvoli ovakav komad odeće, ma koliko dobro izgledala. Kratke majice koje otkrivaju stomak su namenjene mlađim devojkama. Strukirana majica je daleko bolji izbor u ovom slučaju.

Uske i iscepane farmerke

To što se pocepani džins nalazi na naslovnici magazina, ne znači da odgovara vašim godinama. Uvek je važnije fokusirati se na dobar kroj, nego na to šta je trenutno u modi.

Foto/Pixabay/StockSnap

Ženama u 40-im bolje pristaju ženstveniji modeli farmerki, kao što su one dubokog kroja ili klasične pantalone sa ravnim ili malo širim nogavicama koje odlično idu uz štikle.

Previše nakita

Kako mnogi stilisti kažu, ne sme se preterivati sa nakitom posle 40. jer tada treba da vlada umerenost, a nagomilavanje može samo da vam doda godine.

Foto/Pixabay/kaboompics

Nikako ne preterujte sa šljaštećim ukrasima. Za žene u četrdesetim sasvim je dovoljna, na primer, samo velika narukvica ili efektna ogrlica. Uz velike minđuše nikako ne nosite narukvice i ogrlice, eventualno možete poneti diskretniji prsten.

Prozirna odeća

Kako dizajneri kažu, prozirna odeća je namenjena mlađoj populaciji.

Foto/Pixabay.com

Ono što oni navode kao alternativu su komadi sa delovima koji su od čipke ili sličnog prozirnog materijala kao što su suknje sa čipkanim delovima, maksi suknja sa jednim prozirnim delom, bluza sa čipkastim rukavima i slično.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar