Mornar SHVATIO da na silu ne mogu dobiti ništa: Barani poslali poruku izvinjenja Evroligi!

Košarkaški klub Mornar oglasio se saopštenjem, poslavši poruku pomirenja čelnicima Evrolige i Evrokupa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Abaliga.com

Barani su letos na volšeban način izostavljeni sa spiska učesnika drugog po jačini evropskog takmičenja, Evrokupa, a onda su odlučili da učestvuju u najslabijem – FIBA Evrokupu, nakon što su zakasnili da pošalju prijavu za učešće u FIBA Ligi šampiona, u kojoj su učestvovali prošle sezone.

“Kada smo primili vest da je Mornar izostavljen iz Evrokupa za sezonu 2020/21, smatrajući da nam je nepravedno oduzeto mesto u jednom od dva elitna evropska takmičenja, reagovali smo burno, šaljući “otrovne strelice” i levo i desno, napadajući i one koji nisu doprineli takvoj odluci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ubrzo smo shvatili da je Bord Evrokupa samo postupio po jednom dopisu, da je u pitanju nesporazum, i da u njegovom činjenju nema krivice, niti bilo kakvog animoziteta prema Mornaru. Naprotiv, Bordu Evrokupa je prevashodni interes košarka i njen razvoj i napredak svuda u Evropi. Zbog toga i nije bilo revanšizma prema ishitrenom saopštenju Mornara, jer u Evropi znaju da je Mornar postao ozbiljan klub koji organizaciono i kadrovski iz dana u dan jača i koji se džinovskim koracima penje ka vrhu regionalne, a samim tim i evropske košarke.

Uvereni da smo na parketu zaslužili mesto u Evrokupu, spremili smo ovog leta jaku ekipu koja bi na dostojan način reprezentovala crnogorsku i regionalnu košarku u drugom po snazi takmičenju u Evropi. Da smo na pravom putu pokazuju i naši rezultati već na startu priprema, na turneji po Srbiji, odnosno dve pobede nad abaligašima.

Verujemo da će čelnici Evrolige i Evrokupa na najbolji način razumeti ovo naše saopštenje, prevashodno kao izvinjenje, ali i iskreno pruženu prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje i da ćemo dobiti šansu da se ove i idućih sezona oprobamo u Evrokupu. Ukazanu priliku ćemo, budite uvereni, iskoristiti kako dolikuje Mornaru, “Ponosu Bara”, klubu svetle tradicije”, navodi se u saopšetnju.

Noćas će cela Amerika biti protiv Jokića i Denvera: Nikola, čuvaj se, spremni su na sve! (VIDEO+FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar