Noćas će cela Amerika biti protiv Jokića i Denvera: Nikola, čuvaj se, spremni su na sve! (VIDEO+FOTO)

Sedma utakmica polufinalne serije Zapada donosi novi duel Los Anđeles Klipersa i Denver Nagetsa. Ko bude bolji u sedmom meču, ide u veliko finale, na megdan Los Anđeles Lejkersima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, Pool

Dan odluke za Los Anđeles Kliperse i Denver Nagetse.

Sedma utakmica polufinalne serije igra se od 3.00 po srednjeevropskom vremenu, i donosi odgovor na pitanje – ko će u finale Zapada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Gledano sa strane, “majstorica” više odgovara Denveru.

Otpisani i pre početka polufinalne serije, a precrtani posle 3:1 za Kliperse, niko nije video ekipu Majka Melouna u finalu konferencije.

Zbog toga nemaju pritisak i mogu da igraju opuštenije, za razliku od Klipersa.

Ekipa iz “grada anđela” na startu sezone je iskočila u sam vrh kandidata za titulu.

Dolaskom Kavaja Lenarda i Pola Džordža, navijači Klipersa su počeli sve glasnije da govore o prvoj tituli u istoriji franšize.

Klipersi su opravdali očekivanja u prvoj rundi plej-ofa, gde su izbacili Dalas sa 4:2, a onda su naišli na Denver.

Nagetsi su u prvoj rundi gubili od Jute sa 3:1 (isto kao i od Klipersa), ali su preokrenuli i plasirali se u polufinale.

Denver je u utakmici “biti ili ne biti” bio na ponoru, gubio dvocifrenom razlikom, a onda se razgoropadio Nikola Jokić.

Dok Rivers je izrotirao čitav tim na Jokiću, ali niko nije uspeo da zaustavi srpskog reprezentativca.

Jokić je sa 34 poena, 14 skokova i sedam asistencija izborio “majstoricu” i naterao košarkaški svet da o njemu govori u superlativima.

Denver se jednostavno nikada ne predaje, o čemu je govorio i trener Majk Meloun, a najbolje zaigra kada je otpisan.

U finalu konferencije boljeg iz ovog okršaja čekaju Lejkeri, mnogi su već prežalili Nagetse u borbi sa, na papiru, jačim protivnikom i priželjkuju spektakl timova iz Los Anđelesa.

Oglasio se i poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović koji je primetio da čitav SAD navija za Kliperse.

Svi, osim košarkaša Denvera.

Ambicije i želje da u finalu dođe do dugo čekanog okršaja dva supertima iz Los Anđelesa, dva superstara Lebona Džejmsa i Kavaija Lenarda, dva blizanca Markifa i Markusa Morisa, mogao bi da poremeti jedan mali klub iz Kolorada.

Jasno je da tokom svih mečeva polufinala Klipersi imaju problem da zaustave raspoloženog Jokića i neće biti iznenađenje ako u sedmoj utakmici posegnu za nekim “alternativnim opcijama”. Plej-of seriju između Klipersa i Dalasa obeležili su nesportski potezi izabranika Doka Riversa ka Luki Dončiću. Psovke, pokušaji da se povredi, konstantne prozivke igrača (čak i onih sa klupe) i želja da izbace iz takta slovenačkog superstara očigledno da su bili deo taktike. Protiv Denvera je slična situacija kada je prva, možda i jedina meta Nikola Jokić. Do sada u seriji, Beverli je već provocirao, kako na terenu tako i van njega.

Inače, poseban motiv za Jokića mogao bi i da bude taj što je pre nekoliko dana u američkim medijima osvanuo tekst popularnog novinara Grega Svarca koji je napravio listu od 10 najboljih igrača u ovosezonskom plej-ofu. Na toj listi nema Jokića, a Marej je na šestom mestu.

U noći između utorka i srede biće odigrana sedma utakmica NBA polufinala Zapadne konferencije između Los Anđeles Klipersa i Denver Nagetsa.

Denver je JOKIĆ! “Kad ga vidim da se dere, viče i UDARA U GRUDI, onda znam da smo na pravom putu”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar