Vladika Joanikije: Očekujemo obim prava koje ima Rimokatolicka crkva

Vladika budimljansko-nikšićki se nada da će nova vlast u Crnoj Gori dovesti sposobne ljude koji će znati da rešavaju probleme u državi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da Mitropolija crnogorsko-primorska od nove vlasti u Crnoj Gori očekuje da dobije obim prava koje ima Rimokatolička crkva u toj državi, po ugovoru koji je zvanična Podgorica potpisala sa Svetom stolicom.

Episkop Joanikije u intervjuu Televiziji Hram kaže da bi s takvim rešenjem bio zadovoljan, iako su pravoslavci u Crnoj Gori većinska vera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nada se da će nova vlast u Crnoj Gori dovesti sposobne ljude koji će znati da rešavaju probleme u državi.

“Mi samo očekujemo da će Crkva, kao i sve druge vere u Crnoj Gori, dobiti onaj status koji zaslužuje. Što se nas tiče, to je samo ono što je dobila Rimokatolicka crkva ugovorom izmedu Crne Gore i Svete stolice, taj obim prava koji je obe zbeden Rimokatolickoj crkvi u Crnoj Gori tim ugovorom”, rekao je vladika.



Izvor: Tanjug

Komentari (2)

  1. Od 4(cetiri) komentara-niti jedan niste objavili!Zato,ovi vase srpske popurde,mogu da prosetaju Mila Djukanovica-predsednika drzave CG!

    Odgovori
  2. Kada episkop daje lazne izjave,sta onda reci za politicare?Gospon episkope,sve verske zajednice su se registrirale u drzavi CG,izuzev vase 'spc'!Zasto?

    Odgovori

Ostavite komentar