LEPE VESTI

Jugoslovensko dramsko otkrilo svoju zavesu: Pozorište KONAČNO otvoreno za publiku

Jugoslovensko dramsko pozorište otvorilo vrata publici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/StockSnap

Vrata Jugoslovenskog dramskog pozorišta otvorena su za publiku, a prva predstava koja je posle šestomesečne pauze izvedena na njegovim daskama koje život znače jeste „Lorencačo”, u režiji Borisa Liješevića.

Ovo delo Alfreda de Misea prevela je Mirjana Zdravković, adaptaciju i redakciju prevoda uradili su Boris Liješević i dramaturzi Fedor Šili i Miloš Krečković. Scenografiju je osmislio Gorčin Stojanović, kostime kreirala Maria Marković Milojev, muziku komponovala Anja Đorđević, tekstove songova napisala Marija Stojanović, a za scenski govor bila je zadužena Ljiljana Mrkić Popović. Premijernu glumačku podelu čine Marko Janketić, Branislav Lečić, Milan Marić, Sloboda Mićalović, Milena Vasić…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovu predstavu, koja je trebalo da bude izvedena na Stadionu „Tašmajdan”, publika će moći da pogleda i u utorak uveče. Repertoar je objavljen na sajtu JDP-a i njegovim nalozima na društvenim mrežama i pokazuje da će u toku meseca biti izvedeni i komadi „Mamu mu jebem ko je prvi počeo”, „Dok nas smrt ne razdvoji”, „Gospođica”, „Tartif” i „Zašto je poludeo gospodin R”. Sve predstave igraju se na Sceni „Ljuba Tadić” u 20 časova i uz strogo poštovanje propisanih mera u cilju zaštite zaposlenih i publike od virusa korona. Publika je u obavezi da u toku boravka u pozorištu, pri kupovini ulaznica i na predstavama nosi zaštitne maske, a svi kojima na ulazu bude izmerena temperatura viša od 37,2 ne mogu da uđu u zgradu pozorišta. U sali je između gledalaca obavezan razmak, što znači da je popunjena jedna trećina kapaciteta sale.

OTVARANJE bioskopa i pozorišta: Samo ako ste došli sa ovim ljudima možete da sedite jedni do drugih! 

Blagajna JDP-a radi svakog radnog dana i subotom od 10 do 15 časova, a na dan predstave i popodne od 17 do 20 časova, odnosno nedeljom samo od 17 do 20 časova. Karte mogu da se rezervišu za sve predstave koje su na septembarskom repertoaru i kupe najranije nedelju dana pre samih izvođenja. Rezervacija se može izvršiti na blagajni pozorišta, pozivom na brojeve blagajne, putem mejla ili na zvaničnom sajtu. Na ovaj način, teatar želi da izbegne, odnosno svede na najmanju mogućnost ponovnog vraćanja ulaznica u slučaju otkazivanja izvođenja.



Izvor: Politika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar