PONOVO RADI BIOSKOP

OTVARANJE bioskopa i pozorišta: Samo ako ste došli sa ovim ljudima možete da sedite jedni do drugih!

Bioskopi u Srbiji počinju da rade 1. septembra, dok će pozorišna sezona kretati od sredine istog meseca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Na odlazak u pozorište, bioskop, koncert u kulturnoj instituciji, još malo ćemo pričekati. Pripreme za posetioce neki su započeli, mnogi privode kraju. Bioskopi počinju da rade 1. septembra, pozorišta – kako koje, uglavnom do sredine septembra.

I dok jedni jedva čekaju da odu i pogledaju film ili predstavu, drugi će ostati na distanci sa ustanovama kulture dok se epidemija ne odjavi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rizik je manji uz pravila – u bioskop nećemo moći bez maske. U sali između posetilaca po jedno prazno mesto. Bliže će moći da sede parovi, porodice, grupe koje dođu zajedno.

“Plan je da se pre samog otvaranja dezinfikuju sve površine, a onda samim tim i između projekcija, na dnevnom nivou. Naše već redovno održavanje klima je tako napravljeno da se filteri menjaju na čestom nivou i da se uopšte klima koristi na taj način da se dovodi svež vazduh i od spolja”, objašnjava Aleksandra Garić ispred “Sinepleks bioskopa”.

U sali ne sme biti više od 500 ljudi: Ovo su mere koje u ponedeljak stupaju na snagu

A sa balkona Narodnog pozorišta umetnici će dramom, operom i baletom 29. avgusta pozvati prolaznike na ponovno druženje od 9. septembra. Na ulazu će se meriti temperatura, dobijati uputstva o ponašanju, maska i fizička distanca su obavezne, predstave neće imati pauzu, a i izlazak iz sale biće kontrolsan, da se ne bi stvarale gužve.

Foto/Pixabay.com

OTVARANJE bioskopa i pozorišta: Evo šta sve smete da radite, stigle najnovije MERE

“Sa Gradom smo razgovarali o testiranju trupa, članova jednog izvođenja predstave. Mi imamo dogovor da će biti testiranja i samo čekamo da nas obaveste koje su ambulante za nas određene”, navodi upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić.

“Nije planirano testiranje glumaca jer zamislite sada vi kada bi svi tražili testiranje, svaki učesnik mora da meri sam sebi temperaturu svaki dan, a posebno pred sam nastup. Daleko je važniji pregled nego sam test”, smatra epidemiolog Predrag Kon.

Doktor Kon kaže da se iz ugla epidemijske situacije, možda i ranije moglo razmišljati o otvaranju kulture za publiku, ali da donedavno takvih zahteva nije bilo.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar