UŽAS

Stravična ispovest Momira kome je VILJUŠKAR prešao preko noge: Sekli su mi kožu na živo, bila je sva CRNA

Rezultat svih tretmana je da je Momir ostavio štake pre mesec. Danas može da vozi auto

Viljuškar Foto: printscreen/youtube

Jedan trenutak nepažnje doveo je do toga da Momir Kaluđerović umalo ostane bez noge, kada mu je preko nje prešao viljuškar. Od invalidskih kolica i proteze spasila ga je neverovatna intervencija tima stručnjaka, kojima se danas zahvaljuje što samo šest meseci posle nesreće ponovo normalno hoda.

-Hteli su da mi amputiraju nogu preko koje je prešao električni viljuškar. Bio sam u bolnicama u Risnu, Kotoru, ali su me iz Bolnice Risan uputili u Meljine u baro komoru. Tu su se svi, a posebno doktor Marko Savovski toliko trudili oko mene da nema tog novca na svetu kojim bi to moglo da se plati. Proveo sam 76 sati u baro komori da bi spasili nogu. Doktor mi je skidao mrtvu kožu, bolna previjanja su svaki dan trajala više od sata. Dr Savovski je bio više od doktora, kao da mi je otac – priča nam Kaluđerović.

Tragedija u Zemunu: Radnik (37) pao sa 10 metara visine, ostao na mestu mrtav

Rezultat svih tretmana je da je Momir ostavio štake pre mesec. Danas može da vozi auto. Neizmerno je zahvalan dr Savovskom, ali i svima koji su mu pomogli kao doktori, ljudi i prijatelji. Pominje dr Gorana Komatinu, s Hirurgije, medicinskog tehničara Dejana i sestru Dariju, dr Natašu Milović iz Doma zdravlja Herceg Novi, Banja Burića, Miška Klauđerovića, Zdravka Mišeljića.

Majka radnika iz Niša na kog je pala PRESA teška 6 tona neutešna: Ko se nadao da će se vratiti u SANDUKU?

Kako dodaje Kaluđerović, dr Savovski je bio uporan i verovao da mu može izlečiti smrskanu nogu.

-Sekao mi je malo po malo kožu ”na živo” na desnoj nozi koja je bila crna, mrtva, zahvaćena nekrozom – priča, pored ostalog.

Načelnik Odeljenja za hiperbaričnu medicinu dr Marko Savovski objasnio je za Radio Jadran da se radilo o veoma teškoj povredi potkolenice, prignječenju, gde je cela noga bila ugrožena.

Izvor: Blic

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar