PROBLEMI U HUMSKOJ

SKANDAL na pomolu: Partizan pred IZBACIVANJEM iz ABA lige!

Katastrofalna situacija bi mogla da pogodi crno-bele

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović; Foto: Youtube printscreen/Sport Klub

U nedeljema pred nama očekuje se početak nove sezone ABA lige, a kako piše crnogorska “Pobjeda”, Partizan bi mogao da ima ozbiljne probleme.

Naime, crno-beli se nalaze pred izbacivanjem iz regionalnog takmičenja!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Klub iz Humske je pre nekoliko meseci podneo prijavu protiv FMP, kojim je hteo da spreči da taj klub ima pravo glasa u regionalnom takmičenju, kao i da bude izbačen iz istog, za šta u ovom trenutku nema podršku nijednog drugog kluba.

“Uprava bivšeg prvaka Evrope iz Beograda je na jednom od ranijih sastanaka dozvolila učešće FMP-a u samom takmičenju za narednu sezonu, bez obzira na aktuelni spor. Partizan već mesecima pokušava da dokaže veze FMP-a i Crvene zvezde. Uprava crno-belih smatra da ljudima iz uprave FMP-a nije mesto ni u predsedništvu ni u organima rukovođenja regionalne košarkaške elite”, navodi “Pobjeda”.

Osim toga, Partizan je do sada odbijao da pošalje dokumenta za registraciju u ligi, koja iz ,”jtd” statusa treba da pređe u “doo”. Ukoliko to ne učini do petka po podne, pod znakom pitanja je i učešće “crno-belih” u ABA u sezoni pred nama.

Da podsetimo, Partizan je optužio FMP i Crvenu zvezdu za postojanje sukoba interesa, jer se isti ljudi nalaze na čelnim pozicijama oba kluba, indirektno misleći na predsednika Zvezde Nebojšu Čovića i njegovu porodicu.

Partizan je potom odlučio da podnese prijavu ovim povodom Sportskom arbitražnom sudu u Lozani – CAS.

Nakon ovih optužbi oglasio se i prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović.

– Dugo sam bio glavni čovek u Beogradu, pa šta? I u Košarkaškom savezu Srbije, pa u Vladi Srbije… Kakav sukob interesa. Ja razumem frustraciju jer su sve moguće raspoložive snage, i čiste i prljave bile u funkciji da se Zvezda sruši u sezoni 2019/20. Pa nisu uspeli. Možda bi uspeli da se nije pojavila korona. Niko nam ništa nije poklonio – rekao je Čović i nastavio:

“Priča o sukobu interesa bi možda postojala da FMP postoji od pre dve godine. Ovaj FMP je počeo kao Radnički basket i išli su iz lige u ligu. Pa nije ni Cibona nijednom pobedila Partizan, pa šta treba da kažem da je to zato što su osnovani u Zagrebu.

Da li je Mega pobedila Partizan? Pa nije. I šta sad. Da li je nadležni organ ABA rekao da je bilo nameštanja mečeva između Zvezde i FMP? To je čista sujeta, frustracija i to mi je jasno jer su potrošene velike apre. To je klasičan nemoral i najprimitivniji bezobrazluk. Pričati da je sramota što igraju Zvezda i FMP…

Sramota je kada ne znate, a namećete se da sve znate. Ne postoji sukob interesa i ako postoji postoje nadležni organi u Republici Srbiji. Da se dva naša kluba svađaju i da presuđuju klubovi iz regiona, da li je moralno ili ne prosudite samo. Niko nije glasao za sukob interesa i kada je stavljeno na glasanje.”

Videćemo šta će biti epilog ove drame u regionalnoj košaraci, ali Partizan bi mogao da se nađe u ozbiljnim problemima.

SUKOB INTERESA: Partizan traži da se sud u Lozani umeša u vezu Zvezde i FMP-a



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar