Njihova Boemska rapsodija: Uskoro film o legendarnim Indeksima

Najiščekivaniji domaći muzički dokumentarac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Dokumentarni film o legendarnim Indeksima će se uskoro naći pred publikom, nakon tri godine obimnih istraživanja i snimanja.

”U početku nas je pratila neka vrsta strepnje hoćemo li uspeti da složimo sve što se sa Indeksima događalo kroz celih 40 godina, a onda smo se vremenom počeli fascinirati i zaljubljivati u muziku i likove tih jedinstvenih muzičara”, kažu autori Bojan Hadžiabdić i Zoran Kubura.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ta strast nas je vodila kroz nebrojene lavirinte u karijeri benda. Bili smo svesni da moramo da stvorimo iskreno svedočanstvo o nekim prohujalim vremenima i nekim velikim umetnicima koje ćemo večno pamtiti”, dodaju autori.

Bojan Hadžiabdić i Zoran Kubura su snimili više od 50 sati originalnog materijala za film koji traje 108 minuta i u kojem o Indeksima, pored članova grupe, govore Goran Bregović, Josipa Lisac, Mišo Marić, Maja Perfiljeva, Abdulah Sidran i niz poznatih muzičkih novinara iz regiona.

Završnu notu filmu daje tonski producent Adnan Mušanović, koji upravo ovih dana završava masterizaciju zvuka.

“Smatramo da je to presudni detalj. Indeksi su bili perfekcionisti i na tom tragu morali smo da učinimo taj zadnji korak, da naš izvrsni majstor tona ispegla zvuk s kojim će jedna grandiozna muzička priča dobiti zasluženi pečat”, kažu autori filma.

Film će premijerno biti prikazan krajem septembra na zeničkom festivalu “dokuMfest”, a dobiće i svoj TV serijal, pet epizoda će se 2021. godine naći pred publikom. U seriji će se naći mnogi elementi koji se ne nalaze u filmu.



Izvor: Klix

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar