PREMIJERA: Novi Volkswagen Golf 8 Variant i Alltrack (FOTO)

Unutrašnjost krase brojni noviteti, ispod haube više vrsta agregata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Alltrack, Foto: Volkswagen

Posle više različitih verzija Golfa osme generacije, Volkswagen je predstavio i karavan sa dobro poznatom oznakom Variant.

Novi model ima veće međuosovinsko rastojanje (2,68 metara), pa je zato porastao i u ostalim dimenzijama u odnosu na prethodnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Automobil je dobio i veći prtljažnik od 611 litara, koji obaranjem zadnjih sedišta dobija 1.642 litara korisne zapremine za prevoz tereta.

Ponuda agregata

Novi Golf karavan pokreću turbo-benzinski i turbo-dizel motori, čija se snaga kreće od 110 do 150 KS. Tu je i mild-hibrid verzija s oznakom eTSI.

Ovo je samo deo “početne” ponude agregata, dok se kasnije može očekivati poširenje palete.

Među njima bi mogao da se nađe i sportski sportski Golf Variant R, koga bi trebalo da pokreće 2.0 turbo motor sa 330 KS.

Crossover verzija

Volkswagen je u ponudu uvrstio i Alltrack crossover verziju, povišenog klirensa, koja je dobila robusni “terenski” izgled.

Karakteristični izgled Alltracka odlikuje se nešto agresivnijim branicima, dodatnim zaštitnim elementima “poda” automobila, tu su i neizostavni krovni nosači, veći točkove, bogatija oprema i, naravno – pogon na sva četiri točka.

Napredni sistemi

Kada je oprema u pitanju, Variant je dobio novi infotejnment sistem, digitalnu instrument tablu i napredni sistem poluautonomne vožnje.

Tu je i inovativni Car2X sistem, koji mu omogućava da razmenjuje informacije s drugim vozilima i “pametnom” saobraćajnom infrastrukturom u dometu do 800 metara.

Prodaja Volkswagena Golf Variant počinje krajem godine, a početna cena na nemačkom tržištu iznosi oko 23.000 evra.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar