Kineski istraživači na novom zadatku: U pripremi 6G tehnologija

U teoriji, nova mreža bi mogla da dostigne brzine od 1TB/s

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Iako 5G pokrivenost još nije dostupna ni u većini zemalja u svetu, istraživači već rade na bežičnoj mreži naredne generacije. Kinesko Ministarstvo za nauku i tehnologiju nedavno je započelo s pripremama za 6G, a eksperti koji su uključeni u projekat veruju da brzine mogu biti i do 8000 puta više od aktuelnih 5G brzina.

Prema navodima članova radne grupe, 6G može da dostigne brzine od oko 1TB/s. Iako je veliki broj istraživača i eksperata uključeno u projekata, očekuje se da nas bar nekoliko godina deli od implementacije 6G mreže. Poređenja radi, aktuelna 5G mreža, koja polako počinje da se implementira, razvija se još od 2008.

S obzirom na to da 5G stiže rame uz rame sa IoT (Internet of Things), očekuje se da će 6G era omogućiti potpuno novu perspektivu u domenu konekcije.

Za sada nije poznato u kojim sferama bi se pomenute brzine, koje će 6G implementirati, mogle upotrebiti. Ipak, prema ranim pretpostavkama, mreža bi omogućila da se 40-50 filmova u 4K kvalitetu preuzme u sekundi (naravno, sve ovo je u teoriji).



Izvor: benchmark.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar