Omonija TVRD ORAH: Zvezda dva puta bila uspešnija, poslednja drama još uvek se prepričava (VIDEO)

Heroj prolaska dalje pre osam godina bio je Boban Bajković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Fudbaleri Crvene zvezde u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona igraće u gostima protiv kiparske Omonije.

Šampion Srbije bez obzira što će igrati na strani i što se igra samo jedna utakmica, može biti zadovoljan žrebom jer je za rivala dobio tim koji mu je stara mušterija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zvezda i Omonija odigrali su dva dvomeča, a u oba slučaja dalje je prošla Crvena zvezda. Prvi put sastali su se u sezoni 2001/2002. u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U gostima je bilo 1:1, a odluka je pala na “Marakani”, kada su crveno-beli golovima Lerinca i Aćimovića uspela da pobede 2:1 i tako prođu dalje.

Neizvenije je bilo u sezoni 2012/2013. u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope kada je pobednik dvomeča rešen posle penala jer je prethodno u oba meča rezultat bio 0:0. Crveno-beli su bili bolji posle boljeg izvođenja penala, a to veče obeležio je Boban Bajković, koji je briljirao u penal seriji.

On je uspeo da zaustavi dva udarca i odvece crveno-bele u narednu rundu kvalifikacija. Ulog u predstojećem meču je ogroman jer pobednik odlazi u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i sigurno obezbeđuje mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

DOBAR ŽREB: Zvezda saznala rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar