PRAVOSLAVLJE

Srpska SVETINJA dobija novo obeležje: Postavljen veliki KRST iznad manastira Mileševa kome se svi dive

Srpska Pravoslavna Crkva izvršila je čin svečanog iznošenje Časnog Krsta, Helikopterska jedinica MUP RS sa dva helikoptera posetila je manastir Mileševu kako bi sagledali celokupnu situaciju radi izvođenja ovog obimnog, komplikovanog i teškog projekta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Već dugi niz godina na vrhu Titerovac, na obronku planine Zlatar u neposrednoj blizini manastira Mileševa, vijori se srpska trobojka sa kojom se ponose svi meštani.

Odavno je postojala ideja da se na ovom brdu izgradi i veliki Krst koji bi predstavljao pravi ukras kako manastira Mileševe tako i samog Zlatara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

„Nedavno je Episkop mileševski g. Atanasije blagoslovio da se počne sa pripremama za ispunjenje tog poduhvata. Po projektu najpre je potrebno izbetonirati čvrsto postolje na koje bi se kasnije postavio sam Krst. Zbog nepristupačnosti terena tražena je pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako bi se angažovali helikopteri radi podizanja materijala, kao i samog Krsta na vrh“, saopšteno je iz Eparhije Milešvske.

Foto: RINA

Srpska Pravoslavna Crkva izvršila je čin svečanog iznošenje Časnog Krsta, Helikopterska jedinica MUP RS sa dva helikoptera posetila je manastir Mileševu kako bi sagledali celokupnu situaciju radi izvođenja ovog obimnog, komplikovanog i teškog projekta.

„Na parkingu ispred manastira izvršena je i proba opterećenja i simulacija podizanja tereta kako bi sve bilo spremno i oprobano za bezbedno izvođenje. Kako je sve proteklo u najboljem redu sa Episkopom Atanasijem i Odborom za izgradnju dogovoreno je da se u ponedeljak kompletna ekipa nađe ponovo na mestu izvođenja i da se, uz Božiju pomoć, betonom izlije postolje za Časni Krst koji će nakon toga tu biti postavljen“, rečeno je u Eparhiji Mileševskoj.

Foto: RINA

Vrh Titerovac nalazi se na oko 950 metara nadmorske visine, pa će se postavljeni krst dominirati ovim prijepoljskim krajem.



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar