Nikako da stvarno ZABLISTA? Kućni trik od 2 sastojka pomaže da vaša WC šolja bude ČISTIJA nego ikada

Napravite sami efikasno sredstvo za čišćenje ove delikatne površine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Giorgio Trovato

Stalno se zamarate sa mukotrpnim ribanjem WC šolje, a ona i dalje nije dovoljno čista, ili bude, ali tek nakon što se pošteno umorite?

Vreme je da uz minimalno truda, vremena i sastojaka vaša WC šolja bude besprekorna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sve što vam je potrebno su amonijak i hidrogen peroksid.

Hidrogen peroksid je poznat kao sredstvo za lečenje posekotina i rana, ali može da bude i odlično sredstvo za čišćenje, jer zbog svojih antimikrobnih svojstava uništava bakterije, mikrobe i loše mirise.

Može da se koristi i za čišćenje posuđa, tepiha i pločica, za izbeljivanje kućnog tekstila i posteljine, ali i uklanjanje kamenca iz lavaboa, kade i WC šolje, piše Bright Side, a prenosi portal 24sata.hr.

Foto/Unsplash/Jeshoots

Amonijak je jak čistač za domaćinstvo, jer uklanja masnoću i ulje razgradnjom čestica. Brojna sredstva za čišćenje sadrže amonijak, a pošto kućne hemikalije nisu jeftine i brzo se troše, kombinovanjem ova dva sredstva možete napraviti sopstveno sredstvo, još efikasnije i povoljnije.

Sastojci: 100 ml amonijaka (10 odsto) i 100 ml hidrogen peroksida (3 odsto)

Foto/Freepik/photoangel

Biće vam potrebna jedna plastična flaša sa raspršivačem (poput one za prskanje cveća).  Isperite je vodom i obrišite suvim papirnim ubrusom. Pre nego što nalijete amonijak  u flašu, stavite gumene rukavice i masku. Dodajte hidrogen peroksid u amonijak u tankom mlazu. Sve pomešajte laganim i pažljivim mućkanjem flaše.

Kada se smesa promućka, nanesite je na rđu i kamenac  u WC šolji (ili je stavite na čistu suvu krpu i njom pređite po WC šolji ) i ostavite tako 10-15 minuta.  Nakon tog vreena, sve temeljno isperite mlakom vodom.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar