Maštate o vezivanju, “kažnjavanju” ili GRUPNJAKU? Evo šta vaše fantazije otkrivaju o vama

Vađe seksualne maštarije govore mnogo o vašoj ličnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Seks i psihologija su uvek bili povezani, a mnogo toga se može zaključiti na osnovu toga šta volite ili ne volite tokom vođenja ljubavi.

Studija u kojoj je učestvovalo 4.000 ljudi čije su seksualne navike praćene tokom dve godine, pokazala je zanimljivu vezu između seksualnih fanatazija i karaktera osobe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvi faktor koji su istraživači uzeli u obzir je stepen nesigurnosti u vezi – i radi se o osobama kojima je iznova i iznova potrebno mnogo uveravanja da ih partner voli.

Ispostavilo se da osobe koje su nesigurne u vezi, mnogo češće fantaziraju o sado mazo igricama, vezivanju, dominaciji, raznim oblicima “kažnjavanja”…

Veoma retko oni maštaju o grupnom seksu ili menjanju partnera. Ovo je i sasvim logično, jer kada bi nesigurne osobe videle svog partnera sa drugom osobom, ili morale da ga “dele”, to sigurno ne bi izašlo na dobro.

Foto/Unsplash/We-Vibe WOW Tech

Sa druge strane, BDSM ili sado-mazo fantazije pomažu ovakvim osobama da umanje anksioznost i pobegnu od stvarnosti.

Sa druge strane, ekstrovertne, otvorene, osobe koje vole da proširuju svoje vidike i upoznaju nove ljude, češće maštaju o grupnom seksu, kao i o preljubi,  menjanju više partnera.

To nije ništa neobično, jer oni imaju mnogo samopouzdanja i nije ih strah da upoznaju nove partnere.

Foto: Pixabay/Pexels

Takođe, ekstrovertne osobe mnogo ređe imaju tabu fantazije. Ova vrsta maštarija se obično povezuje sa ličnostima koje teško uspostavljaju socijalne kontakte, a to se ne odnosi na ekstroverte.

Preciznije rečeno, ekstrovertne ličnosi u svojim fantazijama se manje vezuju za emocionalni karakter seksa i povezivanje, i mnogo više im je važnije podizanje njihovog ega, a naročito hvaljenje njihovih seksualnih veština.

 



Izvor: Objektiv.rs, mindbodygreen.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar