Ostaće uvek u srcima Zvezdaša! Ovo su UTAKMICE ZA PAMĆENJE Majkla Odža: Partizan uvek inspiracija (VIDEO)

Osim poena i skokova zaštitni znak su mu bila silovita zakucavanja i impresivne blokade koji su često bili potezi kola u ABA ligi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/aba-liga.com

Smrt Majkla Odža, doskorašnjeg centra Crvene zvezde potresla je svet. Nigerijski dobroćudni div preminuo je u 27. godini  od posledica srčanog udara.

Član FMP Železnika postao je 2017. godine, kada je stigao i u Srbiju sa američkog univerziteta Florida stejt.

U dresu “pantera” je odmah pokazao fizičku dominantnost.

Na skoro svakom meču je imao dvocifren učinak, a posebno se istakao u duelima sa Mornarom (16 poena, 7 skokova), Cibonom (15+7), Megom (18+7), Budućnošću (16+6) i Olimpijom (19+9).

To mu je bila najbolja preporuka za prelazak u redove Crvene zvezde.

U prvoj sezoni ostaće upamćeni dabl-dablovi protiv Mornara (16+10) i Cibone (15+10), a blizu je bio i protiv Mege (14+9) i Partizana gde je sa 16 poena i 9 skokova bio igrač meča.

Statistički gledano Mornar i Partizan su ga posebno inspirisali pa je i prethodne sezone najbolje mečeve beležio protiv ovih rivala – 11+7 protiv Barana i 13+7 protiv crno-belih.

Osim poena i skokova zaštitni znak su mu bila silovita zakucavanja i impresivne blokade koji su često bili potezi kola u ABA ligi.

U Evroligi je imao nešto skromnije nastupe, a najimpresivniju utakmicu je odigrao protiv Ulma u Evrokupu u februaru 2018. kada je postigao 14 poena uz 10 skokova te po 2 asistencije i blokade za 28 minuta na parketu i indeks korisnosti 29.

Poznati DETALJI Odžove smrti: Poslednja objava na Instagramu sada deluje još više ZASTRAŠUJUĆE (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar