Odmor za koji vam ne treba mnogo novca, a ni test na kovid: Sjajnih 5 destinacija u Srbiji (FOTO+VIDEO)

Redakcija Objektiva vam donosi nekoliko predloga za godišnji ili vikend - odmor u našoj zemlji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Free-Photos

Leto 2020. pravo je vreme za obilazak Srbije, jer su granice većine zemalja zatvorene za turiste zbog kovida 19, pa eto idealne prilike za putovanja po našoj zemlji i uživanje u njenim lepotama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Redakcija Objektiva vam donosi nekoliko predloga, za lokacije u Srbiji koje do sada verovatno niste imali ni vremena, a ni prilike da obiđete.

Evo gde možete uživati na “domaćem” mini – odmoru, nedaleko od svog mesta boravka i po vrlo pristupačnim cenama.

Planina Stolovi

Planina Stolovi, sa svojom najvišom tačkom od 1.375 metara, nalazi se u blizini Kraljeva. Uz uživanje i šetnju po gotovo netaknutoj prirodi, ovde možte da doživite i susret sa divljim konjima, koji su se već navikli na prisustvo ljudi.

Foto/Pixabay/SoapWitch

Izlet na Stolove je idealan za ljubitelje prirode i dužih pešačenja.

Foto/Pixabay/kareni

U blizini se nalazi etno selo Bogut, gde cena noćenja za jednu osobu iznosi 1.400 dinara, a ukoliko želite smeštaj sa doručkom, biće potrebno da izdvojite 1.650 dinara. U ovom delu Srbije možete posetiti i Dolinu jorgovana, manastire Žiču i Studenicu i srednjovekovni zamak Maglič.

Specijalni rezervat prirode Uvac

Odlična destinacija za vikend putovanje je i Specijalni rezervat prirode Uvac. Kanjon Uvca je poznat po neverovatnim, uklještenim meandrima, koji su nastali probijanjem reke kroz krečnjačke stene.

Foto/Printscreen/Youtube/Dragan Trifunovic Helivideo

Mnogobrojne pećine predstavljaju još jednu atrakciju ovog područja, tu ćete imati priliku da se divite najrazličitijim oblicima stalaktita i stalagmita u Ušačkoj, Javorskoj, Baždarskoj i Ledenoj pećini.

Foto/Pixabay/Hans

Ako odlučite da Uvac bude destinacija vašeg vikend – putovanja, obiđite i obližnje manastire Đurđevi Stupovi i Sopoćani, a prenoćište možete da rezervišete na Zlataru ili u Novoj Varoši, i to već po ceni od 1.500 dinara za dve osobe.

Golubac

Golubački grad, poznatiji kao Golubac, smešten je u Nacionalnom parku Đerdap, na visokim liticama, uz obalu Dunava. Ovaj srednjevekovni grad burne istorije, čiji se ostaci nalaze na ulazu u Đerdapsku klisuru, postaje hit destinacija u Srbiji.

Fascinantna Golubačka tvrđava je planski građena na važnom geostrateškom području, a tačno vreme njenog nastanka nije poznato.

Foto/Printscreen/Youtube/Gradnja

Poseta Golupcu je prilika za aktivan odmor. Ovde imate više opcija za prenoćište, cene u privatnom smeštaju se kreću od 1.700 dinara po osobi, a najniža cena noćenja sa doručkom u hotelima je 2.100 dinara.

Etno selo Tiganjica

Ukoliko ste raspoloženi za uživanje u ambijentu etno sela, predlažemo vam Tiganjicu, koja je od Beograda udaljena na oko sat vremena vožnje. Usput, prva stanica na putu ka Tiganjici, može da vam bude specijalni rezervat prirode “Stari Begej – Carska bara”. Tu se relaksirajte šetnjom, uz cvrkut preko 200 vrsta ptica i posmatranje zaštićenih vrsta elegantnih čaplji.

Foto/Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

Etno selo Tiganjica je odičan izbor za odmor porodica sa decom, jer pruža sadržaje interesantne mališanima. U okviru mini zoo – vrta mogu da se oprobaju u jahanju konja ili ponija.

Noćenje u ovom selu kreće se od 1.900 dinara po osobi, a najam apartmana za četiri osobe iznosi 5.900 dinara.

 

Bela Crkva

Bela Crkva se nalazi južno – banatskom okrugu, i smatra se jednim od najsunčanijih delova Srbije. Najveća atrakcija ovog naselja su jezera, od kojih je najpoznatije Glavno, odnosno Gradsko jezero. U blizini Bele Crkve se nalaze i Šaransko, Šljunkarsko i Vračevgajsko jezero.

Foto/Printscreen/Youtube/Travel Or Not

Odmor u Beloj Crkvi bi mogao da obuhvati i obilazak obližnje Deliblatske peščare, kao i Vršca.  Za svega 1.000 dinara po osobi, možete naći smeštaj na ovoj lokaciji.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar