PREMIJERA: Samsung predstavio Galaxy Note 20 i Note 20 Ultra (FOTO+VIDEO)

Elektronska olovka, jedna od glavnih karakteristika Note serije, dodatno je unapređena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Samsung promo

Kompanija Samsung organizovala je prvi virtuelni Galaxy Unpacked! Svet je upoznao pet novih uređaja, a u današnjem tekstu bavićemo se telefonima – Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra.

Unapređen S Pen, jača baterija, bolji ekran i impresivan set kamera, upakovani su u prepoznatljiv Note dizajn.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Samsung se odlučio da Galaxy Note seriju, svoje premijum uređaje, ponudi u dve varijante. Tu je manji i jeftiniji Galaxy Note 20 sa 6,7 inčnim ekranom i Galaxy Note 20 Ultra sa ekranom od 6,9 inča.

Upravljanje bez dodira

Elektronska olovka jedna je od glavnih karakteristika Note serije, od samog početka. Ovog puta unapređena je tako da reaguje preciznije na komande, a Air gesture koji je naknadno uveden (upravljanje bez dodira ekrana), daje mogućnost da pokrenete brojne aplikacije i akcije.

Na primer, kružnim pokretom na dole vraćate se na početnu stranu telefona, ili pokretom na levo možete da startujete poslednju aplikaciju koju ste koristili. Olovka je usko povezana sa Samsung Notes koje su takođe dobile nove opcije, poput one da automatski ispravlja ono što zapisujete.

Da se vratimo na ostale komponente nove Note serije. Razlika kod ekrana je očigledna, ne samo u veličini. Note 20 Ultra ima AMOLED 2X displej sa stopom osvežavanja od 120Hz, ali se ona može smanjiti i uz to se automatski prilagođava, kako bi se optimizovala potrošnja baterije.

Ima odnos strana 19.3:9 i zaštitu Gorila Glass 7, za razliku od Note 20 koji ima osvežavanje na 60Hz i odnos strana 20:9, kao i Gorila Glass 5. Senzor za otisak prsta nalazi se ispod ekrana kod oba modela.

Baterija je značajnije unapređena u odnosu na prošlogodišnji model i sada ima 4.300 mAh kod Note 20, odnosno, 4.500 mAh kod Note 20 Ultra. Tu je i brzo punjenje na 25W, koje omogućava “charging” do 50% za 30 minuta.

Trostruka kamera

Kamera kod novih uređaja je Pro Grade. Napred je u oba slučaja sočivo od 10MP, a na poleđini, u obliku pravougaonika, kao kod S20 serije, smeštena je trostruka kamera.

Galaxy Note 20 Ultra ima glavno sočivo od 108MP, telefoto sočivo od 12MP i ultraširokougaono sa 12MP i F2.22. Note 20, takođe ima trostruku kameru sa širokougaonim sočivom od 12MP, telefoto sočivom od 64MP, a ultraširokougaono ima 12MP.

Printscreen Youtube

Kamera može da proizvede i 8K video-rezoluciju, a zahvaljujući pro-modu unapređeni su fokus, audio i zum pri snimanju od 120 fps. Uz to, postoji mogućnost kontrolisanja brzine zuma zarad postizanja efektnijeg snimka.

Čipset i memorija

Uređaji imaju Exynos 990 čipset na 7nm, a uparen je sa 8GB RAM kod Note 20, dok Note 20 Ultra ima i varijantu sa 12GB RAM. Takođe, veći model ima opciju sa 256GB i 512GB memorije koja se može proširiti sa micro SD karticom, dok Note 20 ima 256GB interne memorije.

Cena novih modela

Samsung Srbija nije otkrila lokalne cene novih modela, ali možemo reći koliko uređaji koštaju u Evropi.

Početak prodaje najavljen je za 21. avgust, a cena za Note 20 sa 8GB i 256GB memorije je 999 evra za LTE tj. 4G model. Ukoliko želite 5G model, koji verovatno neće biti u ponudi u Srbiji, zadovoljstvo će vas koštati oko 100 evra više, prenosi Mondo.

Cena Note 20 Ultra za model od 8GB i sa 256GB memorije u 5G verziji je 1.299 evra.



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar