Niste odmah oprali sudove? Uz 2 kućna sastojka rešite problem zagorele hrane i kamenca

Neka vaše čaše, šerpe i tanjiri blistaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Rewrite27

Kad je reč o pranju posuđa, najbolji savet je da suđe operete odmah nakon jela jer ako na tanjiru ostane bilo kakav ostatak hrane, a on će se osušiti i skoriti, pa ćete i to teže oprati što duže stoji.

Ali, često nam se dešava da smo u žurbi i da nemamo vremena da operemo sudove ili da smo jednostavno previše umorni pa da pranje suđa ostavimo za kasnije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako vam se desi da ste sudove ostavili neoprane i da se hrana skorila, evo saveta kako da izbegnete ribanje i da sav taj posao odrati na jednostavniji način.

Takođe posuđe koje se pere u mašini može da ostane sa flekama od kamenca, jer voda koju koristi mašina za pranje sudova puna je kamenca. Bilo da sadrži kamenac ili ne, voda s vremenom ostavlja fleke po sudovima, što se najviše primeti na staklenim čašama, a toga nisu pošteđeni ni šerpe i lonci, kao ni escajg ili kuhinjski pribor od plastike.

Foto/Pixabay/PhotoMIX-Company

Takođe pored kamenca i skorena hrana se teško skida ako nije odmah oprana, pa vam mi donosimo odličnu formulu u kojoj će sve to da nestane za čas, samo pratite uputstva koja vam donosimo. Da biste posuđe oslobodili neželjenih i skorenih mrlja, stavite ga u čepom zapušenu sudoperu i nalijte mlaku vodu, sve dok ne bude skroz prekriveno. Zatim na tri litra vode sipajte 200 ml sirćeta i dve kašike limunovog soka (povećajte ili smanjite dozu po potrebi), pa promešajte varjačom.

Foto/Pixabay/Hans

Ostavite da odstoji pola sata, koliko je dovoljno vodenom rastvoru da razloži minerale sa površine posuđa. Žicom sa sunđera “ispolirajte” sudove, dok su još potopljeni, ispustite tečnost iz sudopere, pa ih isperite toplom vodom i posušite mekom krpom.

Foto/Pixabay/kaboompics

Vaši sudovi će biti oslobođeni skorelih ostataka hrane, a čaše i šerpe će biti savršeno čiste, blistave i bez kamenca i sve to bez mnogo muke, ribanja i poliranja.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar