Tragedija kod Prnjavora: Vasiljka (86) stradala u požaru, Hitna i vatrogasci zatekli užasan prizor

Istraga je u toku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ RINA

Prnjavorska policija istražuje pod kojim okolnostima se, danas nešto posle 10 časova, u vatrenu buktinju pretvorilo telo 86-godišnje Vasiljke Lepir, od čijih opekotina je ubrzo preminula.

Istraga je u toku, a kako Novosti nezvanično saznaju, staricu je života koštala pokošena trava pretvorena u vatrenu stihiju, koju je ona sama potpalila. Uprkos brzoj intervenciji prnjavorskih vatrogasaca i medicinara, bukvalno je podlegla na pragu Hitne pomoći Doma zdravlja u Prnjavoru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tragedija se dogodila u ovdašnjem selu Gornja Mravica, u njivi nadomak kuće starice.

“Jedan od komšija, koji je kasnije i alarmirao vatrogasce, uočio je staricu kako pali travu. Oko pola sata kasnije zapazio je na njivi veliki dim i vatru, u kojem ležalo bespomoćno telo žene. Očito iz bojazni da da joj ne zahvati svega pedesetak koraka blizu kuću, očito je da se očajna starica uhvatila u neravnopravni koštac sa vatrom. Nedaleko od nje pronađena je manja posuda za vodu. Najverovatnije je da se starica spotakla, odnosno posrnula, i ubrzo našla na zemlji u središtu vatre i dimne zavese”, rekao je izvor Novosti upućen u ovu nesreću.

Ubrzo su pristigli vatrogasci i kola Hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor. Prizor je bio užasan. Praktično, vatra jedino nije bila zahvatila bočni deo noge na kojem je ležeći pronađena.

Važila za izuzetno krepku i vedru ženu

Mada na sredini devete decenije života, kako saznajemo, Vasiljke Lepir je važila za izuzetno krepku i vrednu ženu. Živela je sam u kući, ali su je često posećivali i pomagali joj njenih dvoje dece, kao i druga mnogobrojna rodbina.

“Uvek je nešto radila. Istovremeno je upozoravana da se pazi, naročito da ništa ne pali u ove vrućine, pogotovo na današnju Ognjenu Mariju, kada po narodnom verovanju treba izbegavati i paljene šibice. A, kao da je neki vrag terao i kada hoće zlo, desilo se sve suprotno. Ispostavilo se da je paljenjem šibice, odnosno trave, sama sebi ugasila život. Svi smo u šoku, i neizmerno nam je žao te čestite i vredne žene. Baš na praznik svete velikomučenice, naša Vasiljke ode kao velikomučenica”, pričaju, za Novosti, ožalošćeni poznanici nesrećne starice.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar