MUP reagovao na širenje lažnih vesti: Osumnjičeni za paljenje policijskih vozila je uhapšen

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na pojedine opozicione političare da prestanu da obmanjuju javnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Policija
Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na pojedine opozicione političare da prestanu da obmanjuju javnost širenjem lažnih vesti u cilju omalovažavanja rada pripadnika MUP-a.

Ovim putem podsećamo predsednika Pokreta za preokret Janka Veselinovića, kao i razne tviter stručnjake za bezbednost, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova 8. jula 2020. godine uhapsili V.T. (26) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičeni, koji se tereti da je tokom protesta izazvao požar na službenim policijskim vozilima u Takovskoj ulici, priveden je Višem javnom tužilaštvu koje mu je odredilo pritvor do 30 dana. Takođe, niti jedno od zapaljenih vozila nije bilo rashodovano, već je većina stara najviše četiri godine, dok je najstarije od njih 2011. godište.

Navedeno jasno pokazuje da su tvrdnje da je policija dovezla na protest rashodovana vozila i sama ih zapalila, koje se uporno plasiraju, potpune izmišljotine.

Foto/ Objektiv

Takođe, podsećamo da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović još 16. jula ove godine govorio o očigledno svesnom plasiranju ove neistine u cilju relativizacije nasilja dela demonstranata.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar