Dva ukusa ujedinila ŽENE i MUŠKARCE: Svetski dan sladoleda nam je otkrio nešto o čemu nismo ni sanjali

Možete li da pogodite koji su u pitanju?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/freepik

Ne možemo uvek zajedno, ali ne možemo ni jedni bez drugih.

Muškarci i žene će večito imati nesuglasice.

Međutim, postoje stvari u kojima smo neosporno saglasni.

Danas je Svetski dan sladoleda, jednog od simbola leta (iako ga mnogi jedu i zimi, jer uvek je vreme za sladoled).

Ovaj Praznik čula ukusa je ustanovljen još pre 33 godine u Sjedinjenim Američkim državama, od strane tadašnjeg predsednika Ronalda Regana.

Iako je ovaj dan ustanovljen u Americi, priča o sladoledu datira iz Kine, gde su na kraljevskim dvorovima pravili mešavinu leda i mleka. Ta poslastica se smatra pretečom onoga što ceo svet danas zove SLADOLED.

U njemu su uživali i stari Rimljani, a u Evropu su ga doneli Arapi.

Mnogi od vas, možda nisu znali da je čuvena “čelična lejdi”, Margaret Tačer svoju karijeru, zapravo, počela pronalaskom hemijskog jedinjenja koje se sladoledu dodaje, kako bi imao kremastu teksturu.

Foto/Freepik/freepik

Istorija sladoleda je mnogo duža, ali da ceo ovaj tekst ne bismo posvetili njoj, OBJEKTIV je odlučio da obavi malo istraživanje, ni ne sluteći da ćemo doći ne samo do rezultata na temu vaših omiljenih ukusa, već i da ćemo saznati nešto još zanimljivije, a to je da su, kada je u pitanju sladoled, i muškarci i žene SAGLASNI.

Pitali smo vas 10-oro koji vam je omiljeni ukus i evo šta ste nam rekli:

Ivan (27): Uhhh… teško mi je da se odlučim samo za jedan i teško mi je da se zaustavim na samo jednom (smeh), jer volim svašta da probam, od straćatele, preko sladoleda od dinje, kruške, naravno neizostavnog ruma i keksa, ali vanila i čokolada su nekako klasici. To je ono što uvek može. Ostalo je stvar raspoloženja.

Foto/Freepik/freepik

Jovana (30): Definitivno vanila. Nikada neću odbiti sladoled, ma od čega da je, čak jedno vreme vanilu nisam ni jela, nego sam se skoncentrisala na neki sa rumom (mislim da sam bila malo zavisna), ali sam se ponovo vratila vanili. Jedem i ostale ukuse, naravno, ali kad god kupujem sladoled na kuglu, obavezno ubacim vanilu, kao i kada ga sama pravim.

Marko (22): Ufff, nisam ti ja, možda, najbolja osoba za ovo. Ja sam baš klasičan tip. Mislim, probao sam sve i svašta, ali je čokolada, ipak, čokolada. Možda bi bolje bilo da pitaš nekog drugog (smeh).

*Marko neće ni biti svestan, dok ne bude pročitao tekst, koliko nam je, zapravo, pomogao.

Foto/Freepik/KamranAydinov

Nevena (34): Jaooo, ja do pre nekoliko godina nisam bila neki veliki ljubitelj sladoleda. Onda me je u Italiji drugarica uporno terala da probamo njihove čuvene. Malo me je sramota, ali vratila sam se 3 kilograma teža sa puta. Ne šalim se! Nisam mogla da se zaustavim. Moj omiljeni sladoled nema ime. Zapravo, piše samo Special. Recept je tajna te poslastičarnice u koju smo stalno odlazile i prenosi se sa kolena na koleno. Po ukusu bih rekla da su unutra definitivno čokolada, vanila, đumbir, možda i muskatni oraščić… to rečima ne može da se opiše, verujte mi. Taj spoj ukusa jednostavno mora da se proba. Nadam se da će se stanje u svetu popraviti i da ću ponovo moći da odem na porciju, ili više njih (smeh) svog omiljenog Specijala.

Foto/Freepik/freepik

Nikola (30): Omiljeni mi je onaj koji ja pravim. Ubacim svega, pa i više od toga. Bukvalno pomešam sve što imam u kući, u tom trenutku. Niko se nikada nije žalio. Ali kada se desi da mi neko bane nenajavljeno, ili da je kasno uveče a da mi se baš jede sladoled, obično skoknem do prodavnice koja radi celu noć i uzmem jagodu, vanilu, čokoladu, ili neku mešavinu svega toga sa keksom. Zavisi šta nađem.

Foto/Freepik/8photo

Maja (19): Ovog leta još uvek nisam pojela nijedan sladoled. Lako se prehladim, pa me mama stalno opominje, zbog ove situacije, da pazim, ali jedva čekam da pojedem svoj omiljeni kup koji u sebi sadrži višnje, keks, rum, čokoladu i puding od vanile.

Filip (25): Nemam omiljeni sladoled. Jedem sve! Jedino sam nekada više raspoložen za skroz ledene varijante, a nekada više za mlečne. Jagoda, malina, višnja, čokolada, vanila, može i sve zajedno, što se mene tiče, samo dajte što više sladoleda.

Foto/Freepik/freepik

Nikolina (31): Jedem isključivo domaći sladoled. Nikada ga ne kupujem. Moja baka ga je redovno pravila dok je bila živa, onda je to nastavila da radi mama i evo, sada ja. Pravim razne vrste. Drugarice me stalno nagovaraju da počnem profesionalno time da se bavim, ali nemam te ambicije. Više to radim iz ljubavi i za porodicu i prijatelje. Moji ukućani najviše vole parfe od lešnika i oraha, pravim razne voćne i mlečne. Spajam različite ukuse i često isprobavam i nove recepte, ali ono što kod mene uvek može da se nađe jesu čokolada i vanila. Njih, nekako, smatram osnovno. To vam je, kao ono kada se nekada davno podrazumevalo da u kući svake bake uvek ima vanilica. Jaooo, sad kada sam ovo izgovorila, osećam se nekako staro (smeh).

Foto/Freepik/Racool_studio

Dragan (20): Kao klinac sam najviše voleo one aparate za sladoled gde ste mogli da birate da li ćete vanilu, čokoladu, ili pola – pola. Uvek sam birao pola-pola. Mislim da je, ukusu dosta doprinosilo to što su ga umakali u tečnu čokoladu a onda u orahe. Toga više nigde nema, tako da sada uglavnom kombinujem te ukuse, u smislu, kupim odvojena pakovanja, ali jedem zajedno. Podseća me da detinjstvo.

Natalija (45): Ja znam da napravim samo sladoled od vanile i obavezno ga imam u frižideru, ali su me deca navukla na neke modernije varijante iz onih radnji koje prodaju milion ukusa i moram da priznam da, pored svog sladoleda kod kuće, kad izađem da prošetam, obično svratim i u neku od tih radnji, pa često isprobam nešto novo. Kada su mi predložili da probam sladoled od avokada, jedva su me naterali da pristanem. Sada ga redovno kupujem. Nisu loše te egzotične voćke, a i nikada nije kasno da otkrijemo nešto novo.

Foto/Freepik/freepik

Da smo očekivali vaše odgovore o omiljenim ukusima – očekivali smo ih. Da smo bili spremni na to da će biti raznih odgovora – bili smo. Ali da će maltene svi da se usaglase oko dva i to osnovna ukusa, na to već baš i nismo bili spremni, ali smo se prijatno iznenadili. Možda bi trebalo da oformimo istraživački tim. Ko zna šta bismo sve još otkrili. Za sada, sa sigurnošću možemo da tvrdimo da većina vas nikada neće odbiti čokoladu i vanilu.

Šalu na stranu, mi iz OBJEKTIVa smo jako radoznali i koristimo svaku priliku da vas nešto pitamo i čujemo vaše mišljenje, jer nam je jako važno, a u ime današnjeg dana, odosmo i mi malo da se osvežimo.

Vi za to vreme, slobodno bacite pogled na našu potkategoriju HRANA, tamo ćete naći neke super zanimljive recepte za ovu, globalno omiljenu, ledenu poslasticu.

Srećan vam Svetski dan sladoleda!

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs

Piše: Z.A.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar