Da, ovo su razlozi zašto se GOJITE: 7 NAMIRNICA koje su najveći neprijatelji vaše dijete

Vreme je za čišćenje zaliha

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/topntp26

Skidanje kilograma nije ni najmanje lak posao.

Promena režima ishrane i uvođenje fizičke aktivnosti, maltene, podrazumevaju promenu kompletnog načina života.

Zbog brzine života kojim živimo, ishrana često ispašta, pa se umesto zdravih obroka, za koje je potrebno malo više vremena, često odlučujemo za one brzinske, a to dugoročno može da predstavlja problem.

Neke od ovih 7 namirnica bi mogle da budu glavni krivci za višak kilograma, piše MSN.

1. Grickalice

Maltene ne postoji osoba koja ne voli čips, ali kao i ostale nezdrave grickalice, tako je i on prilično problematičan. Da li ste znali da on, zapravo, stvara “zavisnost”? Razmislite koliko puta ste uspeli da se zadržite na samo jednoj kesici. Studija na Harvadru je dokazala da su učesnici, koji redovno konzumiraju čips, dobijali na težini. Iako su prepune soli, perece su bolja opcija.

Foto/Freepik/8photo

2. Čokolada

Mlečne i čokolade sa dodacima imaju visok nivo šećera i jako su kalorične, a satim tim su i veliki neprijatelji ukoliko želite da održite optimalnu telesnu masu, ili da smršate. Tamna čokolada (čokolada sa visokim procentom same čokolade) je zdrava i preporučuje se njena povremena konzumacija.

3. Voćni jogurt

Običan jogurt je hranljiv, zdrav i ima ih u raznim varijantama. Neki sadrže manji, neki veći procenat masti. Neki su probiotski, ali su puni vlakana i dobri su za crevnu floru. Međutim, voćni jogurti nisu puni voća, već dodataka, šećera i veštačkih boja.

Foto/Freepik/freepik

4. Slatke pahuljice

Mnogi ih obožavaju i biraju kao obrok za doručak, večeru, ili užinu. I, zaista, zvuče bezazleno, ali sadrže dosta šećera. Zamenite ih zobenim žitaricama. Zdravije su, a i duže ćete biti siti.

5. Voće iz konzerve

Iako zvuči zdravo, uglavnom su prepune sirupa koje su, ni manje – ni više, već šećerne bombe.

Konzerva voća zvuči zdravo, no ovakve varijante često se čuvaju u sirupima koji su zapravo šećerne bombe.

Foto/Freepik/freepik

6. Granola pločice

Možete ih kupiti u raznim varijantama, od običnih, preko onih sa čokoladom. A malo čokolade baš i nije toliko strašno, zar ne? Zapravo jeste. One sveukupno nisu dobra opcija jer su prethodno umočene u razne sirupe koji su, pogađate, prepuni šećera. Osim što vas neće zasititi na duže staze, takođe će vas i gojiti.

7. Perece

Da, jesu bolja opcija od čipsa, ali nisu dobra opcija. Prepune su soli, a so ne pomaže u izbacivanju vode iz organizma. Štaviše, so vas, zapravo, navodi da jedete sve više i više, jer vam ne daje utisak sitosti i znak da treba da stanete.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar