Savladali neman dugu pet i po metara: Azil u Hrvatskoj primio poziv koji nikada neće zaboraviti (FOTO)

"Naša terenska ekipa u svom vozilu nikada nije imala ovolikog gmizavca!"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/Printscreen

Hrvatski azil za nezbrinute životinje zoo vrta “Dumovac” je dobio poziv policije kakav se verovatno neće tako skoro ponoviti.

Naime, zbog “postupanja nad jednom osobom” trebalo je zbrinuti njegovog ljubimca – pet i po metara dugog i 50 kilograma teškog burmanskog pitona.

Sudeći po fotografijama na Fejsbuku momci iz azila su posao vrhunski odradili i impresivna životinja premeštena je u novi privremeni dom – oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba, piše Jutranji.

Evo šta su napisali na Fejsbuku:

– Naša terenska ekipa u svom vozilu nikada nije imala ovolikog gmizavca! Reč je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u toku postupanje nad njegovim vlasnikom. Poslednjih dana hvatali su se u koštac s gmizavcima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nežno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smešten u karantin i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nova uputstva o njegovu daljem smeštaju.

? Akcija zadivljujućih dimenzija u petak navečer!
Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza!…

Posted by Azil Dumovec on Петак, 03. јул 2020.



Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar