Švercovao 8.500 IKONA u Bugarsku: Srpski carinici zatekli neverovatnu scenu u kabini kamiona (FOTO)

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu došao kamion čačanskih registarskih oznaka natovaren zaštitnom opremom i maskama za zavarivanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Uprava carina

Carinici su pre nekoliko dana na prelazu Vrška Čuka sprečili da iz naše zemlje u Bugarsku bude prokrijumčareno oko 8.500 replika pravoslavnih ikona različitih dimenzija.

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu došao kamion čačanskih registarskih oznaka natovaren zaštitnom opremom i maskama za zavarivanje.

U razgovoru sa carinicima 59-godišnji vozač kamiona iz Novog Sada, rekao je da osim pomenute robe koju prevozi nema ništa za prijavljivanje.

Međutim, u kabini kamiona, na suvozačkom sedištu i ispred njega pronađene su četiri kartonske kutije i dve kese pune replika pravoslavnih ikona, ikonica i magneta sa likovima svetitelja.

Krijumčarene replike ikona će biti zadržane do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv vozača kamiona i prevoznika.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Ovo je, verovatno, prvi slučaj da je otkriveno da neko švercuje ikone koje nemaju nikakvu umetničku vrednost. U svemu smo prvi, sem u pravljenju CORONA-žurki!

    Odgovori

Ostavite komentar